VIDEO Ženy jsou hloupější, tak mají menší plat, říká polský europoslanec. Hrozí mu trest

03.03.2017 21:11

Polský europoslanec promluvil o ženách. Velmi nehezky. O příslušnicích něžného pohlaví pravil, že jsou menšího vzrůstu, slabší a méně inteligentní, takže je v pořádku, když pobírají menší plat. Politikovi teď hrozí trest, píše server BBC.

VIDEO Ženy jsou hloupější, tak mají menší plat, říká polský europoslanec. Hrozí mu trest
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Janusz Korwin-Mikke, polský konzervativní europoslanec, má problém. Velmi nevybíravě promluvil o ženách, když vysvětloval, proč je v pořádku, když ženy pobírají menší plat.

„Samozřejmě, že ženy musí vydělávat méně, jelikož jsou slabší, jsou menší a jsou méně inteligentní. To je všechno,“ hřímal polský politik v evropském parlamentu. Jako důkaz do pléna položil otázku, kolik žen je v první stovce hráčů šachu. „Já vám to řeknu. Žádná!" rozkřikl se. Faktem ovšem je, že šachové žebříčky žen a mužů jsou evidovány odděleně.

Britská BBC Dodává, že polskému politikovi hrozí za jeho slova trest. Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani už zahájil vyšetřování.

Celou zprávu naleznete zde

Jednací řad Evropského parlamentu v pravidle 11 říká, že vystupování europoslanců „musí být charakterizováno vzájemnou úctou a nesmí se uchylovat k hanlivým, rasistickým či xenofobním výrokům v parlamentních debatách“.

Janusz Korwin-Mikke může teď dostat např. ústní napomenutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…