VIDEO a FOTO „To basy, to basy. Sloději, sloději!“ Protest v Praze proti Bakalovi pořádal Slovák. A takto to dopadlo

16.08.2018 18:38

EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ Anonymní skupinka aktivistů z iniciativy Zastavmezlodeje.cz svolala na čtvrteční odpoledne manifestaci proti korupci na pražské Karlovo náměstí. Akce se zúčastnilo asi 30 mladých lidí, známý YouTuber. Slovenský pořadatel předčítal hesla z papírku. ParlamentníListy.cz byly na místě jako jediné velké médium v Česku.

VIDEO a FOTO „To basy, to basy. Sloději, sloději!“ Protest v Praze proti Bakalovi pořádal Slovák. A takto to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Zastavme zloděje namířená proti Bakalovi

Těžištěm zájmu iniciativy Zastavmezlodeje.cz je kauza Agrobanka, terčem jejich ostré kritiky pak Zdeněk Bakala a bankovní instituce Moneta Money Bank. Organizátoři tvrdí, že během odkoupení Agrobanky došlo ke korupčnímu jednání a stát, veřejnost byli okradeni.

„Jsme skupina podvedených českých občanů. Nelíbí se nám, že nás stát i banky okrádají a lžou nám. Chceme spravedlnost, nechceme platit bohatým bankéřům luxusní auta a dovolené. Přidejte se k nám a pomožte nám zastavit české zloděje,“ lze se pouze dočíst na facebookové stránce skupiny.

Lidé kolem iniciativy se pokládají za „podvedené“ bývalé akcionáře Agrobanky. Kauza Agrobanky se táhne až do devadesátých let. Osazenstvo čtvrtečního protestu tak trochu překvapilo. Na místě drtivě převládala mládež, maximálně kolem 20 let. Účastníků bylo tak 30. Akci jistili dva uniformovaní příslušníci policie ČR.  

I tak se ale dalo hovořit o úspěchu, jelikož na Facebooku měla akce 19 nahlášených účastníků. Ve čtvrt na pět se mladí demonstranti vyzbrojeni několika plakáty vydali na pochod a Slovák v jejich čele vykřikoval „pojďte s námi“ na ostatní osazenstvo parku Karlova náměstí. Osazenstvo přllehlých laviček ale jeho "enthuziasmus" nechápalo a počastovalo jej i průvod několika velmi ostrými vulgarismy.  

Slovenský pořadatel předčítal hesla z papírku (Foto: Hans Štembera)

Přítomen manifestaci byl i proslulý YouTuber, který s oblibou dráždí městskou policii, Mike Pán, jeden z účastníků poslední řady pořadu České televize Zlatá mládež. Mike Pán na místě natáčel video.

YouTuber Mike je Pán si točil video (foto: Hans Štembera)

Nakonec skupinka dorazila na roh Karlova náměstí, kde se jeden ze slovenských pořadatelů s lampionem zastavil a začal nesměle skandovat. "Ukradli nám aerobik, podnikatelé ukradli „to basi, to basy, ukradli nám miliardy, sloději, sloději,“ opakoval a četl hesla z papírku. Na místě je zmínit, že se pravděpodobně přeřekl, přičemž měl s nějvětší pravděpodobností místo aerobiku na mysli Agrobanku. „Potřebuji, abyste teď byli hlasití a dělali randál,“ vysvětlil další z pořadatelů hloučku demonstrujících. „Do basy, do basy, ukradli nám miliardy,“ začalo se ozývat dále. Jeden z demonstrantů si dokonce přinesl bílé víno v pet láhvi,.což působilo vtipně.

Někteří demonstranti rovněž vykřikovali, že "basa" je málo a doporučovali "gulag" či "Sibiř".  

Vtipálek si přinesl pána za mřížemi (foto: Hans Štembera)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…