VIDEO jen na vlastní nebezpečí. Petříčkovo ministerstvo láká mládež do Bruselu: Magda bude dělat pro EU, dostane fakt super plat

01.11.2020 7:14

Nemůžete v ČR sehnat práci? V Bruselu je jí dost, a budete dělat něco, co má smysl. Takto láká mladé do služeb Evropské unie ministerstvo Tomáše Petříčka. Stvořilo k tomu i motivační video, které ukazuje, že na skvělou pozici v Bruselu za „fakt super plat“ se může dostat i česká kotlíkářka od ohníčku.

VIDEO jen na vlastní nebezpečí. Petříčkovo ministerstvo láká mládež do Bruselu: Magda bude dělat pro EU, dostane fakt super plat
Foto:
Popisek:

Členové vlády za ČSSD dokáží „zazářit“ svými propagačními videi často. Třeba Bohuslav Sobotka, když ještě předsedal vládě, nechal své úředníky stvořit sérii videí (společně se stejnojmennou brožurou) Evropa jsi ty k oslavě šedesáti let od podepsání Římských dohod, které založily Evropská společenství.

Klenotem série bylo video s českým kuchtíkem v německém Mnichově, který se musí před kontrolou z pracáku (marně) schovávat v mrazáku, protože jsou teprve devadesátá léta a Česko ještě není členem EU. Dnes už mohou čeští zaměstnanci pracovat za hranicemi zcela normálně a v žádném mrazáku se před inspektory schovávat nemusí.

Na tradice nyní navázalo ministerstvo zahraničních věcí pod vedením Tomáše Petříčka, které pustilo do oběhu „náborové“ video, lákající mladé lidi na práci do institucí Evropské unie v Bruselu. Dílo z peněz daňových poplatníků vyvolalo na internetu vášnivé, téměř stoprocentně negativní ohlasy.

Hlavní hrdinkou je slečna Magda, která zrovna dokončila vysokou školu a teď si s přáteli na čundru užívá prázdnin. Její kamarádi vedou u ohníčku skeptické řeči ohledně budoucnosti – jeden končí v práci, druhý musí vzít zavděk místem ve firmě u otce.

Magda je chvíli poslouchá, a po dramatické pauze oznámí: Já se teď stěhuju do Bruselu. Kotlíkářům spadnou brady, zábavu střídá překvapení. Vlasatý kamarád s kytarou přestává brnkat a posměšně se ptá, zda si Magda myslí, že v Bruselu najde více práce, než v Česku.

„Budu pracovat pro Evropskou komisi,“ oznámí pyšně dívka. Přátelé tomu však nevěří, stále se posmívají. Kytarista jí dokonce posměšně začne hrát Ódu na radost, známou „hymnu Evropské unie“.

Jen brýlatá kamarádka jejich posměch nesdílí a zajímá se, jak se trampka k práci pro Evropskou komisi dostala. „Koukla jsem na EPSO,“ reaguje důležitě Magda. Reklama tím zpropaguje Evropskou kancelář pro personální výběr. To vzbudí mezi trampy další salvy smíchu, na EPSO pokřikují jako na psa.

Jeden z chlapců, který má k Magdě evidentně blíže, se zajímá, kde bude v Bruselu bydlet, protože všichni vědí, že tam jsou hrozně vysoké nájmy. „Neřeším, budu mít fakt super plat,“ potěší budoucí zaměstnankyně EK všechny evropské daňové poplatníky.

Pak rychle ujistí, že teď za ty peníze bude mít také hodně práce, což omladinu u ohníčku zjevně překvapí.

Ve velkolepém finále pak Magda nadšeně vypráví, že konečně bude dělat něco, co má smysl. Grafika nám pak vysvětlí, že práci v Bruselu najdeme i my, a díky tomu získáme ve složité době pěknou práci a zároveň vliv v Evropě.

Vítáni jsou právníci a politologové, ale také třeba bezpečnostní experti, překladatelé, a dokonce i biochemici či agronomové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…