VIDEO, které včera v Londýně náhodou natočil vrcholný politik. Na mobil z taxíku

23.03.2017 7:40

Svědkem atentátu u britského parlamentu byl i bývalý polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski. Jak si všímá MF Dnes, na sociální síti zveřejnil video, jež pořídil z taxíku. Média již také popsala pachatele celého útoku.

VIDEO, které včera v Londýně náhodou natočil vrcholný politik. Na mobil z taxíku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedna z věží Tower Bridge

Video Sikorski pořídil krátce poté, co se celá událost na Westminsterském mostě stala. Podle svých slov slyšel, jako by auto narazilo do plechu. Následně prý viděl, jak jedna z osob leží na chodníku, nejevíc známky života. Další krvácely na hlavě. Sanitky prý dorazily během pár minut. 

Lékařka Colleen Anderson z nedaleké nemocnice sv. Tomáše pak pro média mimo jiné uvedla, že zranění některých dalších přivezených pacientů jsou děsivá. Jedna z žen, jak informoval deník Blesk, si pak zachránila život tím, že z mostu skočila do Temže. 

Anketa

Považujete boj proti islámskému terorismu za úspěšný?

1%
99%
hlasovalo: 8565 lidí

Pachatel útoku, který následně ještě stihl pobodat policistu před budovou parlamentu, zemřel po zásahu mužů zákona. Podle médií šlo o hluboce věřícího muslima, islámského kazatele Abu Izzadeena. V minulosti byl podle všeho odsouzen za obstarávání peněz pro svatou válku – džihád v Sýrii a Iráku. Vyzýval i k vraždám britských politiků a vojáků.

Britská premiérka Theresa Mayová k celé tragické události uvedla, že v centru Londýna zaútočili teroristé s cílem zasáhnout britské hodnoty „svobody, demokracie a svobody slova“. Podle agentury Reuters pak britská policie pracuje s tou verzí, že za útokem stál Islámský stát. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…