VÍME PRVNÍ Komunisté mohou mít novou poradkyni pro média, měla by se jí stát dlouholetá poslankyně Marková

29.11.2018 12:06

Soňa Marková byla poslankyní za KSČM dlouhých 15 let, do Poslanecké sněmovny byla zvolena ve volbách roku 2002, pak svůj mandát třikrát obhájila. Až volby v roce 2017, které se komunistům nevydařily, rozhodly o jejím odchodu. KSČM ve volbách získala 7,76 procent, což je o 7,15 procenta méně než ve volbách v roce 2013. Komunisté tak přišli o 18 mandátů.

VÍME PRVNÍ Komunisté mohou mít novou poradkyni pro média, měla by se jí stát dlouholetá poslankyně Marková
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Soňa Marková

Anketa

Který prezident České republiky byl prozatím nejlepší?

8%
7%
85%
hlasovalo: 25633 lidí
Marková po volbách roku 2017 řekla pro Náchodský deník, že se těší, až si odpočine, bude se věnovat vnoučatům, a poté se možná vrátí ke své původní profesi, k učitelství. Netrvalo to ale dlouho a opět začala usilovat o návrat do vysoké politiky. Letos se pokoušela stát senátorkou, když v senátních volbách kandidovala v obvodu Náchod. Úspěšná ale nebyla.

Nedlouho na to naše redakce obdržela zajímavou zprávu. „Soňa Marková se vrací na scénu, měla by být v mediálním oddělení KSČM jako poradkyně pro média,“ sdělil nám náš dobře informovaný zdroj, jehož jméno jsme slíbili neprozradit. S dotazem, zda je to pravda, jsme se obrátili i na tiskové oddělení KSČM. „Je pravda, že někteří funkcionáři zvažovali angažmá paní Soni Markové na ÚV KSČM, o tom bude zřejmě jednat zítřejší Výkonný výbor ÚV KSČM,“ sdělil nám 1.místopředseda ÚV KSČM Petr Šimůnek.

Marková byla do Sněmovny zvolená v Královéhradeckém kraji, v okresu Náchod. Hned v roce 2002 získala v Náchodě nejvyšší počet preferenčních hlasů z celé komunistické kandidátky, celkem 1134. Jen pro srovnání, druhý byl Stanislav Holubec, který jich měl 262. I ve volbách roku 2006, 2010, 2014 a dokonce i 2017 měla počet preferenčních hlasů z celé náchodské kandidátky jasně nejvyšší. Ovšem celkové výsledky KSČM se jí staly osudné a jediné místo do Sněmovny za Královéhradecký kraj získal Zdeněk Ondráček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…