VÍME PRVNÍ Podřezat Zemana jako svini? Langa z Jesenice zařízla ODS. Už není členem strany

29.05.2019 20:12

Podřezat Zemana jako svini. Slova, kterými se zapsal do dějin do té doby zcela neznámý předseda místní organizace ODS ze středočeské obce Jesenice Martin Lang. Strana původně avizovala, že jí postačuje Langova omluva. Nakonec ale podle zdroje ParlamentníchListů.cz ve středu odpoledne Výkonná rada ODS rozhodla o vyloučení komunálníka.

VÍME PRVNÍ Podřezat Zemana jako svini? Langa z Jesenice zařízla ODS. Už není členem strany
Foto: Repro Raptor TV
Popisek: Rozhovor s radním Martinem Langem v Raptor TV

„Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini.“ Výzva k brutálnímu zavraždění prezidenta republiky připoutala k Občanské demokratické straně pozornost, o kterou Petr Fiala nejspíš nestál.

„Debilní senilní bolševik Zeman se rozhodl zákon podepsat a je třeba ho zabít též. Ideálně takovou zrůdu podřezat, jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit,“ psal komunální politik ze středních Čech dále. Důvodem jeho radikálního postoje je podle něj to, že „pokud se nelze dovolat jinak práva, je nutné takové zlo vybíjet, je nutné nositelům takového zla uřezávat hlavy a pálit sračky, co z nich zbydou.“

Důvodem této verbální hysterie, v českých podmínkách zcela nevídané, byl prezidentův podpis pod zákonem o zdanění církevních restitucí. Ještě více zarazilo, že Lang si za svými ostrými slovy stál a po dotazech novinářů je zopakoval.

Vyvolal tím slušný rozruch, výzvy k vraždění oponentů přece jen nejsou v naší politické kultuře zvykem. Strana, která nedávno za použití termínu „židovské transporty“ vyloučila poslance Václava Klause, ale nyní svého člena nejprve podržela.

„Pokud se pan Lang omluvil a ještě k tomu rezignoval na post předsedy, tak ani není co komentovat. Každý někdy udělá chybu a je dobře, když si ji uvědomí a omluví se,“ řekla poté, co Lang nebyl ze strany vyloučen, první místopředsedkyně Alexandra Udženija.

Ve středu odpoledne ale jednala Výkonná rada ODS. A podle informací, které ParlamentníListy.cz získaly, se rozhodla Martina Langa ze strany vyloučit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…