VÍME PRVNÍ Policie navštívila také známou firmu z justice

13.06.2013 10:31

Od noci na čtvrtek provádějí policisté z Útvaru odhalování organizovaného zločinu prohlídky a zatýkání na mnoha místech. Akce se dotýká špiček vládních stran, zejména ODS, a podnikatelů na ně napojených.

VÍME PRVNÍ Policie navštívila také známou firmu z justice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud

Jak zjistily ParlamentníListy.cz, vyšetřovatelé se objevili v domě Ivo Rittiga, jednoho z vlivných pražských podnikatelů. Mezi zadrženými je podle informací médií i pravá ruka premiéra Nečase Jana Nagyová a několik bývalých poslanců strany.

ParlamentníListy.cz dále zjistily, že policejní vyšetřovatelé jsou i u Libora Grygárka, bývalého náměstka Vrchního státního zastupitelství v Praze. Prohlídka probíhá v jeho domě na Praze 4.

Grygárek působil jako náměstek na vrchním státním zastupitelství v éře Vlastimila Rampuly. Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová jej zahrnula do skupiny „justiční mafie“, která prý ovládá české soudnictví a zastupitelství. V červnu 2012 dočasně zastupoval odvolaného šéfa pražského zastupitelství Vlastimila Rampulu. Po jeho výměně sám ze státního zastupitelství odešel.


 

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …