VZP si posvítí na nepoctivé zubaře. S některými už ukončila smlouvu

15.03.2014 19:02

Třetina ze stovky zubařů, které kontrolovala Všeobecná zdravotní pojišťovna, při vykazování zubních plomb podváděla. Informoval o tom web České televize. Nepoctiví zubaři měli způsobit škodu za více než 2 miliony korun.

VZP si posvítí na nepoctivé zubaře. S některými už ukončila smlouvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Tři z nich kvůli tomu čeká konec smluvního vztahu, šest se dostalo na tzv. „blacklist“, budou tedy častěji kontrolováni. Zbylých jednadvacet zubařských ordinací čekají namátkové kontroly.

V průměru zubní lékaři provedou jednomu pacientovi nejvýše jednu zubní výplň ročně. VZP zkontrolovala výkazy šesti tisíc zubařů, podezřelé jsou případy, kde dostal pacient více než čtyři plomby.

Server cituje mluvčího VZP, podle něhož na základě kontroly pojišťovna odmítla uhradit 2,3 milionu korun. „Buď dělají ty plomby výrazně méně kvalitní než jejich kolegové, a musí potom ty plomby častěji opakovat, nebo vykazují práci, kterou neodvedli," uvedl mluvčí VZP Oldřich Tichý.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…