Václav Klaus a Tomio Okamura oceněni za propagaci komunismu

17.04.2013 10:11

Zajímavé nominace na “Cenu za propagaci komunismu“ přišly od Kristiny Havlíkové z mimoparlamentní Konzervativní strany. ParlamentniListy.cz obdržely informaci, že v letošním jubilejním V. ročníku jsou mimo jiné nominováni Václav Klaus a Tomio Okamura.

Václav Klaus a Tomio Okamura oceněni za propagaci komunismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktéři Holešovské výzvy svolali do Prahy sněm. Hlavním tématem bylo svržení vlády Petra Nečase

Ceny za propagaci komunismu vyhlašuje brněnské městské sdružení Konzervativní strany. Podle Havlíkové je třeba na tomto místě poznamenat, že při vyhlašování většiny cen mají jejich organizátoři vždy důvod k radosti, pokud se jim sejde řada kandidátů a mají tudíž z čeho ty nejlepší vybírat, avšak u této Ceny je tomu právě naopak. „Důvodem k radosti by bylo, pokud by se nenašel kandidát ani jeden. To se, bohužel, letos opět nestalo a tím se zároveň potvrdilo, jak je důležitá existence této Ceny, jejímž hlavním úkolem je připomínat co nejširší veřejnosti, co byl komunistický režim zač, abychom na to náhodou někdy nezapomněli a nenechali ho opět vyrůst do obludných rozměrů,“ vysvětluje Havlíková.

Celé sdělení Konzervativní strany ZDE

Horký kandidát

ParlamentniListy.cz zajímalo, za jaké počiny byla letos udělena nominace. A tady je odpověď od Konzervativní strany. Mezi vybranou skupinu se propracoval Václav Klaus za podporu Miloše Zemana před druhým kolem prezidentských voleb a Tomio Okamura za blogový článek o neškodnosti idejí komunismu.

Dalším nominovaným je Pavel Josefovič Hejátko (básník, spisovatel, novinář) za diskusní výrok: „Pro upřesnění: KSČM je pro mě pravicová strana. Kdyby zde byla volitelná strana NB (Národní bolševici – v Rusku jsou vedeni spisovatelem Eduardem Limonovem), která by měla ve svém volebním programu znárodnění veškerého zahraničního kapitálu (především toho amerického!!!!), zestátnění školství a zdravotnictví a mnohé další skutečné sociální reformy, byl bych jejím voličem.“

Můžete rozhodnout o vítězi!

Konzervativci prosí čtenáře ParlamentnichListů.cz, aby posílali hlasy svému favoritovi na adresu msbrno@konzervativnistrana.cz, nejpozději do pondělí 22. dubna do cca 16 hod. Laureáta prý sice tradičně vybírá komise, ale bude přihlédnuto i k vašim hlasům.

Cena pro vítěze a budoucnost

„Vítěz rozhodně neodejde s prázdnou. Bude mu, stejně jako v předchozích ročnících, předán diplom a nějaká hodnotná věcná cena. V minulosti to byly např. spisy komunistických klasiků či intarzie V. I. Lenina,“ říká Havlíková a dodává: „ A i když V. ročník ještě není uzavřen, už v těchto dnech vidíme, že Cena bude mít dost podnětů, aby žila i nadále. Není vyloučeno, že od normalizovaného Ústavu pro studium totalitních režimů se nadějeme ledasjaké propagace,“ myslí si Kristina Havlíková z Brna.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…