Václav Klaus ml. je český Kotleba, udeřilo. Od koho? Znáte ho

19.11.2019 13:00

Senátor Václav Láska, autor neúspěšné ústavní žaloby na prezidenta Miloše Zemana, se pustil do zakladatele Trikolóry Václava Klause mladšího a prozradil, jak tento politik roztáčí kola nenávisti.

Václav Klaus ml. je český Kotleba, udeřilo. Od koho? Znáte ho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Václav Láska má za to, že strategie poslance Václava Klause mladšího je poměrně jasná. Na sociálních sítích uráží kdekoho, ale když pak vyrazí mezi lidi a někdo z davu mu jeho útoky oplatí, pečlivě všechno dokumentuje a pokračuje v roztáčení kol nenávisti.

Anketa

,,Míra na Hrad", křičel dav na Miroslava Kalouska. Chcete Kalouska za prezidenta?

4%
96%
hlasovalo: 22204 lidí

„Napadá kohokoli, kdo se mu nelíbí. Aniž by třeba toho člověka osobně znal nebo se s ním potkal. Neštítí se brutálně zaútočit na šestnáctiletého kluka. Lže, kudy chodí. Je-li ze lži usvědčen, dětinsky se odmítá omluvit. Precizně buduje atmosféru nenávisti. A do ní pak vyrazí s vlastním malým dítětem jako štítem. Dostane pár peprných urážek od několika jedinců v davu. Pečlivě vše dokumentuje. A hned zužitkuje na sociálních sítích. Jeho příznivci na verbální urážky několika jedinců reagují výhrůžkami smrtí všem ‚chvilkařům‘. Kolo nenávisti se roztáčí dál,“ zhodnotil chování Václava Klause mladšího senátor Láska.

Problém s Klausem mladším je podle Lásky v tom, že na rozdíl od radikálů, jakými byli Miroslav Sládek, Martin Konvička nebo Tomio Okamura, dokáže Klaus se šířením nenávisti inteligentně pracovat a jde si za svým cílem, přičemž při jeho naplňování se údajně neštítí ničeho. Tak to vidí senátor Václav Láska.

„Obávám se, že i Česko už našlo svého Kotlebu,“ uzavřel varovně s odkazem na předsedu krajně pravicové radikální Lidové strany naše Slovensko Mariana Kotlebu.

Václav Láska kritizuje Václava Klause mladšího

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…