Václav Krása: Lidé na východě Ukrajiny nenávidí EU. Západ zatlačuje Rusko za cenu utrpení starých a nemocných

15.08.2014 13:54

Českou veřejnost už půl roku masírují zprávy o dění na Ukrajině. Evropští politici vymýšlí sankce na Rusko s tím, že je to pro dobro všech. Nikdo se ale už nezajímá o osud lidí, kteří žijí v oblastech zasažených válkou. Napsal to předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása v komentáři pro Prvnízprávy.cz.

Václav Krása: Lidé na východě Ukrajiny nenávidí EU. Západ zatlačuje Rusko za cenu utrpení starých a nemocných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása

Podle Krásy jsou politici „zahlušeni“ velkými idejemi a vůbec si nepřipouští, že lidé zasažení válkou touží po míru a obyčejném životě. Situace na Ukrajině je ale úplně jiná.

Kdo lidem bere sen o normálním životě, stává se jejich nepřítelem

„Evropští politici, kteří jsou zcela odtrženi od reality, si vůbec nedovedou představit, že pro většinu lidí je nejdůležitější, aby měli co jíst, kde bydlet, aby jejich děti mohly studovat, zkrátka, aby prožili klidný život,“ uvádí Krása.

Celý článek ZDE.

Kdo tuto představu lidem bere, stává se v očích těchto lidí nepřítelem. A právě to se podle Krásy odehrává na východě Ukrajiny. Evropská unie je tam nepřítelem, protože podporuje Kyjev a nevnímá tragédii, ke které tam dochází.

Demokracie je dobrá, ale její vývoz je chyba

„Vím velmi dobře, že konflikt na Ukrajině je součástí idejí o rozšiřování evropského prostoru, o přerod zemí bývalého 'východního bloku' k evropskému pojetí demokracie a také k ovládnutí dalšího ekonomického prostoru a zatlačování Ruska. Pokud však prosazování těchto politik stojí životy tisíců lidí a způsobuje utrpení dalším desetitisícům, tak takové ideje jsou špatné!“ míní Krása a dodává, že vývoz demokracie je chybnou myšlenkou.

Václav Krása vyzývá, aby všichni usilovali o rychlé ukončení bojů. Jak se ovšem ukazuje, není to přáním vlády v Kyjevě. Výsledkem je, že se ve světě zvedají rozpočty na zbrojení a rozjíždí se vojenská mašinerie.

Ve válce se nejlépe umořují dluhy. Světový konflikt by mohl být pro mnohé řešením

„Je pravda, že dnešní ekonomická provázanost vytváří tlak na svět bez válek, na druhé straně se ve válce nejlépe umořují dluhy! A tak válka může být pro mnohé řešením,“ obává se Krása a upozorňuje, že válečný konflikt jako první pocítí staří a nemocní lidé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…