Václav Moravec vylovil z klobouku zcela nové jméno do vlády. Toto ještě nepadlo

29.04.2018 14:05

Nějaký čas se spekulovalo o tom, že novým ministrem zahraničí bude vlivný sociální demokrat a europoslanec Miroslav Poche. Moderátor Václav Moravec však v neděli přišel s novým adeptem na post šéfa české diplomacie. Ministrem zahraničí by se teoreticky mohl stát syn slavného herce.

Václav Moravec vylovil z klobouku zcela nové jméno do vlády. Toto ještě nepadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Syn Pavla Landovského Jakub

Moderátor Václav Moravec před kamerami prozradil, že podle informací České televize by se příštím ministrem zahraničí České republiky mohl stát Jakub Landovský, syn herce Pavla Landovského, kamaráda Václava Havla .

Dnes je sociálnědemokratickým náměstkem na ministerstvu obrany. Do této pozice se dostal ještě za časů vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD).

„Já vám nebudu komentovat jakékoli personální otázky,“ odmítl reagovat na Moravcovy úvahy předseda ČSSD Jan Hamáček. Jako nový předseda strany by prý jen přivítal, kdyby se na klíčové posty dostaly nové tváře sociální demokracie.

V médiích se přitom několik dní spekulovalo o tom, že by se příštím ministrem zahraničí mohl stát vlivný sociální demokrat Miroslav Poche, který je však jen těžko přijatelný pro prezidenta Zemana. Např. proto, že Poche v prezidentské kampani jasně podpořil Zemanova protikandidáta Jiřího Drahoše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…