Válek: Zeman je trapný hulvát. Pekarová: Zeman je pokrytec

08.06.2022 9:11 | Ze sítí

Včerejší vyjádření prezidenta Miloše Zemana ohledně předsedkyně strany s tříprocentní podporou, nenechala klidné ani sociální sítě v České republice. Reagovalo na něj mnoho lidí, včetně politiků. Ačkoli prezident nepoužil žádné vulgární slovo či pejorativní označení, vysloužil si z řad TOP 09 přízvisko „hulvát". Pro předsedkyni této strany je ale Zemanova kritika vyznamenáním.

Válek: Zeman je trapný hulvát. Pekarová: Zeman je pokrytec
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman přivítal na Pražském hradě s vojenskými poctami novou maďarskou prezidentku Katalinu Novákovou

„Mnoho našich prezidentů získalo přívlastek. Měli jsme osvoboditele Masaryka i disidenta Havla. A jak potvrdil svým posledním útokem na Markétu Pekarovou Adamovou, tak nyní máme hulváta, který i zahraniční návštěvu využije k výpadu na domácí scéně. Odcházení Miloše Zemana je den ode dne trapnější," napsal na svůj Twitter v reakci na vyjádření prezidenta Miloše Zemana během tiskové konference u příležitosti návštěvy maďarské prezidentky Katalin Novákové ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

Prezident Zeman svá slova vůči předsedkyni TOP 09 adresoval podle všeho poté, co jej maďarská prezidentka požádala, aby „kompenzoval některé antimaďarské výroky, které se objevují v českých médiích“.

„Řekl jsem paní prezidentce, že nejrazantnější antimaďarský názor zazněl z úst předsedkyně jedné politické strany, která – a to jsem paní prezidentce vysvětlil – má podle posledního průzkumu veřejného mínění tříprocentní politickou podporu. Doufám, že tím je celá věc vyřešena,“ řekl Zeman zřejmě v narážce na výsledky posledního průzkumu volebních preferencí, který právě TOP 09 přisoudil pouhá 3 procenta podpory.

Nutno poznamenat, že slova ministra zdravotnictví Válka se ani na jeho Twitteru nesetkala s jednoznačnou podporou, kladné a záporné reakce byly spíše vyvážené.

„Napadena prorusáckým ožralou. To dokáže otrávit," míní jeden z diskutujících.

„Ale vy jste tříprocentní strana - chápu, že to berete za hulvátství, že to zmínil," připomíná další, že Zeman měl v případě průzkumu pravdu.

„Den ode dne je trapnější vládnutí 5ti koalice," sdělil svůj názor na současnou vládní politiku evidentní odpůrce vlády, kterému se ale dostalo pádné odpovědi: „Na rozdíl od vás jsem šťastná, že po 8 letech tu máme vládu, za kterou se nemusíme stydět, a politiky, kteří nám nedělají ostudu," reagovala paní, která je naopak s vládou spokojená.

„Markéta Pekarová Adamová umí ze všeho nejlépe blokovat své názorové oponenty. Což je svým způsobem vůči voličům a občanům taky hulvátství. Tolik k té vaší nabubřelé předsedkyni," poukazuje další oponent zřejmě na strategii Pekarové na sociálních sítích.

A co na to sama Markéta Pekarová Adamová?

„Zdravím ze Švýcarska, kam jsem přijela, abych podpořila podnikatele a české vědce, kteří dělají dobré jméno naší zemi," připomněla na Twitteru svoji momentální zahraniční cestu a pokračovala: „Na četné dotazy - kritika Miloše Zemana pro mě byla, je a vždy bude vyznamenáním. Jeho pozdrav Orbánovi beru jako důkaz, že je jeho podpora Ukrajiny pokrytecká."

 

Dodejme, že se Pekarová opravdu v minulosti nijak netajila svými antipatiemi k maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi.

„Češi svého Babiše už vyhnali. Pevně doufám, že se to povede i Maďarům," uvedla třeba na svém Facebooku na adresu Orbána v době, kdy se blížily maďarské volby a dodala: „Pro Českou republiku je důležité, aby Maďarsko v dubnových volbách zvolilo změnu – stejně jako my. Je totiž klíčové, aby Evropskou unii tvořily státy, pro jejichž vlády jsou na prvním místě demokratické principy, nikoliv prospěch jejich premiérů."

Navzdory tomu ale premiér Orbán svůj post obhájil a svůj úřad zastává i po zmíněných volbách do současné doby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…