Válková bude jednat se šéfem BIS Langem o justici

10.06.2014 13:14

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) se dnes sejde se šéfem Bezpečnostní informační služby (BIS) Jiřím Langem, aby s ním jednala o údajném vlivu podsvětí na justici. Na ten upozornily dřívější zprávy BIS, o nichž bude podle Válkové brzy jednat také koaliční kabinet.

Válková bude jednat se šéfem BIS Langem o justici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Ministryně dnes na tiskové konferenci ve sněmovně také popřela zprávy o tom, že by se šéfem rozvědky jednala její bývalá náměstkyně Hana Marvanová, s níž se nedávno názorově rozešla. „Já jsem na Ministerstvu spravedlnosti jediná, která může mluvit s Bezpečnostní informační službou," podotkla Válková.

S Marvanovou sice prý o zprávě BIS z roku 2011, která upozorňuje na údajný vliv podsvětí na některé krajské soudy, mluvila, někdejší náměstkyně ale podle ní nemá prověrku, aby mohla jednání s rozvědkou vést. „Pravda je, že ministryně spravedlnosti samozřejmě bude v kontaktu s BIS, je v kontaktu s BIS, a nikdo jiný ani pověření k tomu kontaktu nemohl dostat bez příslušné bezpečnostní prověrky," poznamenala.

Problematika, které je prý věnována zvýšená pozornost, bude podle Válkové také předmětem jedné z dalších vlád, nejlépe hned té příští.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…