Válková prověřila postup soudů u řidiče, který zabil policistku. A tady je výsledek

28.06.2014 15:03

Když letos na jaře zfetovaný řidič srazil a usmrtil policistku, ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) se podivila jedné věci. A sice tomu, že zmíněnému řidiči úřady a soudy v minulosti udělily asi deset zákazů řízení, on je pokaždé ignoroval, přesto unikal nepodmíněnému trestu. Válková nechala postup soudů prověřit, ale žádné jejich pochybení nezjistila. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Válková prověřila postup soudů u řidiče, který zabil policistku. A tady je výsledek
Foto: ANO
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Soudy, které o opakovaných trestných činech řidiče rozhodovaly, podle Válkové nepochybily. Serveru proto vzkázala, že v tomto ohledu žádnou kárnou žalobu nepodá.

„Soudkyně, kterým byly věci ‚zfetovaného řidiče‘ přiděleny, jednaly bez průtahů a se všemi nutnými podklady pro rozhodnutí - s výpisem z evidenční karty řidiče, ve které jsou evidovány dopravní přestupky, opisem z rejstříku trestů a výpisem z evidence stíhaných osob,“ řekla serveru o výsledcích kontroly mluvčí Ministerstva spravedlnosti Kateřina Hrochová.

Podle ní postup soudkyň nenaplnil skutkovou podstatu kárného provinění, a proto kárné žaloby ministryně spravedlnosti nepodala.

Soudy byl zmíněnému řidiči odebrán řidičák jen třikrát, v ostatních případech zákazy padly při přestupkových řízeních, ve kterých rozhodují místní úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…