Varování českého duchovního: Naše civilizace zanikne, protože toleruje předmanželský sex

25.03.2016 18:55

Společnosti a civilizace, které se vyznačovaly tolerancí k předmanželskému sexu a k sexuálním úchylkám včetně tolerance homosexuality, skončily vpádem jiné civilizace, jiného etnika, jiné kultury. Na serveru Neviditelný pes na to upozornil kazatel a duchovní Křesťanského společenství Kamenický Šenov Stanislav Lorenc. Odvolává se při tom na práci britského etnologa a sociálního antropologa Daniela Unwina, který již v roce 1934 vydal v Oxfordu práci, v níž zkoumal více než osmdesát různých společností a civilizací.

Varování českého duchovního: Naše civilizace zanikne, protože toleruje předmanželský sex
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Včetně sumérské, babylónské, maurské, řecké atd. A došel k závěru, že všechny zkoumané společnosti se při svém vzniku a v období svého rozkvětu vyznačovaly společenskou nepřijatelností předmanželského sexu. Jistě to neznamená, že by předmanželský sex vůbec neexistoval, ale šlo o okrajovou záležitost, o výjimku z pravidla. Normou bylo, že manželé spolu začali žít intimně až po sňatku a že žena se vdávala jako panna.

Celý text je ZDE.

Zároveň však objevil, že období úpadku těchto společností a civilizací se naopak ve všech (!) případech vyznačovalo všeobecnou tolerancí k předmanželskému sexuálnímu životu. Jinými slovy, bylo již normální, že partneři spolu žijí intimně už před sňatkem. Současně se tyto společnosti v této fázi svého úpadku vyznačovaly tolerancí k sexuálním úchylkám včetně tolerance homosexuality.

Nacházíme se ve fázi, kdy pád jiných civilizací byl nezvratný

Unwin vypozoroval, že jakmile tento jev ve zkoumaných společnostech či civilizacích nastal, jejich pád již byl nezvratný. Tyto civilizace skončily vpádem jiné civilizace, jiného etnika, jiné kultury.

Závěrem Lorenc poukazuje na to, že naše civilizace v tomto zcela kopíruje osud více než osmdesáti jiných civilizací a společností, které již neexistují. „Nacházíme se právě ve fázi, ve které ostatní civilizace již nezvratně mířily ke svému pádu. Jaký myslíte, že bude vývoj?“ klade si naléhavou otázku.

A své zamyšlení uzavírá ještě jednou otázkou: „Víte o nějaké kultuře, která by mohla naši západní kulturu ohrozit a nachází se nyní ve fázi, kdy v ní předmanželský sex není považován za normální?“

 


 

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…