Varšava žádá Kyjev o vysvětlení. Dárek z Ukrajiny totiž vybuchl

15.12.2022 19:50

Šéf polské policie Jarosław Szymczyk byl lehce zraněn při výbuchu dárku, který Szymczyk dostal při své nedávné návštěvě Ukrajiny. Lehká zranění utrpěla ještě další civilní osoba. Jak vyšlo později najevo, jednalo se o nabitý granátomet, ze kterého ve své pracovně během manipulace vystřelil sám Szymczyk.

Varšava žádá Kyjev o vysvětlení. Dárek z Ukrajiny totiž vybuchl
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Šéf polské policie Jarosław Szymczyk byl převezen do nemocnice s lehkým zraněním poté, co mu vybuchl dárek, který dostal od jednoho z vedoucích ukrajinských složek záchranného integrovaného systému.

„Včera v 7.50 hodin došlo k výbuchu v místnosti vedle kanceláře policejního šéfa. Vybuchl jeden z dárků, které policejní šéf obdržel během své pracovní návštěvy Ukrajiny ve dnech 11. a 12. prosince,“ uvádí se v prohlášení ministerstva vnitra, jak informuje The Guardian.

Jak ale později informoval například polský web Wiadomosci, k incidentu mělo dojít neopatrnou manipulací. Dárkem z Ukrajiny byl totiž granátomet, který si Szymczyk s dalšími lidmi prohlížel. Osobně pak z něho vystřelil v domnění, že není nabitý.

Szymczyk se během návštěvy setkal s vedoucími ukrajinské policie a státních záchranných služeb a dárek byl dárkem od jednoho z tamních vedoucích představitelů. Szymczykova zranění jsou podle ministerstva vnitra lehká.

„Policejní šéf zůstává v nemocnici na pozorování. Lehká zranění, která nevyžadovala nemocniční ošetření, utrpěl také civilní zaměstnanec velitelství národní policie,“ dodalo ministerstvo podle agentury AP s tím, že po Kyjevu požaduje vysvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…