Vašku, ti hlupáci trčí z cizí řiti! Peklo kolem Klause mladšího a Sýrie, Kalousek našel tvrdé slovo

17.04.2018 8:05

Předseda ODS Petr Fiala jasně podpořil zásah Spojených států, Velké Británie a Francie v Sýrii. A nastala mela, ozvali se dva bývalí členové ODS, Miroslav Macek a Petr Štěpánek. Ránu svému předsedovi zasadil také poslanec ODS Václav Klaus mladší. O slovo se přihlásil i předseda poslaneckého klubu konkurenční TOP 09 Miroslav Kalousek.

Vašku, ti hlupáci trčí z cizí řiti! Peklo kolem Klause mladšího a Sýrie, Kalousek našel tvrdé slovo
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Raketový útok na syrský Damašek.

Šéf ODS Petr Fiala jednoznačně podpořil zásah trojkoalice v čele se Spojenými státy v Sýrii. V noci na sobotu dopadlo na Sýrii přes sto raket. Americký prezident Donald Trump oznámil, že syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi bylo dáno na srozuměnou, že použití chemických zbraní nezůstane bez trestu. Rakety měly zasáhnout objekty, ve kterých byly chemické zbraně vyvíjeny a skladovány. Fiala dal Trumpovi za pravdu.

„Použití chemických zbraní proti vlastnímu obyvatelstvu je odporný zločin, který nelze tolerovat. Společná akce USA, VB a Francie v Sýrii je nutnou a správnou reakcí. Situaci na Blízkém východě nelze podceňovat a není možné nečinně přihlížet, jak se odtud šíří brutalita, násilí a chaos, který nás všechny ohrožuje,“ napsal k chemickému útoku ve městě Dúma, který prozatím nebyl prošetřen .

Anketa

Je Václav Klaus mladší lepší politik než jeho otec?

88%
12%
hlasovalo: 3207 lidí

Když si Fialova slova přečetl Miroslav Macek, zeptal se, zda není na čase ODS přejmenovat, protože jako jeden z otců zakladatelů nesouhlasí s tím, co dnes tato strana hlásá. A prý není sám.  

„Pane předsedo, není nejvyšší čas Občanskou demokratickou stranu přejmenovat? Nejen já, coby jeden z jejích otců-zakladatelů, ale mnoho dalších bývalých členů a příznivců (a jistě i mnozí současní) nejsou schopni vámi hlásané postoje a názory s touto stranou a jejími kořeny ztotožnit,“ napsal Macek.

Že Macek není jediným nespokojeným bývalým členem ODS potvrzuje také výrok Petra Štěpánka na sociální síti Facebook, který ocenil komentář poslance Václava Klause mladšího na serveru Novinky.cz

Klaus poznamenal, že jsme v sobotu v noci stáli na prahu globální války, kterou mohl rozpoutat Západ svým zásahem v Sýrii. Západ, který mluví o chemickém útoku v Sýrii, aniž by o něm měl důkazy. Ten Západ, který rozpoutal válku v Iráku na základě falešných důkazů.

„Situace v Sýrii je strašná. Na severu země zcela bez skrupulí operuje turecká armáda a likviduje Kurdy. Reakce západního světa – nula. Půlka Sýrie byla pod nadvládou „opozičních skupin“ – často vyzbrojovaných a podporovaných Západem. Záběry z hromadného řezání hlav křesťanů a jiných a ničení tisíciletých památek na tomto území oblétaly svět. Nepřehledný chaos v řadě oblastí země, masové vraždění, etnické čistky, utrpení dětí, otroctví žen…“ napsal Klaus.

„A komentovat české hlupáky, kteří nad tímto vývojem jásají a obhajují ho (všichni stejně) prefabrikovanými formulacemi? Spousta z nich si to ani v koutku duše nemyslí, jsou jen konformní a bojí se říkat něco jiného,“ pokračoval Klaus.

Kdyby byla americkou prezidentkou Hillary Clintonová, Klaus nepochybuje o tom, že by globální válka už běžela na plné obrátky. Mnozí jestřábi ve Washingtonu si totiž přejí vyhrocení vztahu s Ruskem. Když se prezidentem stal Trump, zdálo se prý, že se situace zklidní, jenže Trump je teď podle Klause obklíčený a bez spojenců je příliš slabý.

Petr Štěpánek nad Klausovým komentářem zajásal. „Vašek přesně na komoru! Jen mi uniká, co mezi tou partou modrých magorů, už zase trčících z cizí řiti, kteří politickou stranu, kterou jsem před lety spoluzakládal, přivedli ‚zugrund‘, ještě dělá,“ podivil se Štěpánek na sociální síti Facebook.

Naproti tomu předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se proti Klausovi, ale i dalším politikům, kteří používají podobná slova o globální válce, ostře vymezil. „Tvrzení, že svět ,stál na prahu globální války‘, je blbost a strašení. Operace byla zajištěna mmj. i diplomatickým úsilím, aby nic takového nehrozilo. Já myslel, že @ODScz má rozum, nebude podrážet spojence a strašit lidi,“ zhodnotil Klausův komentář na sociální síti Twitter Kalousek.

V komentáři pod svým příspěvkem si také položil otázku, jak nás teď asi vnímá svět, když prezident Zeman odsoudil zásah koalice v Sýrii a přidali se k němu komunisté, SPD Tomia Okamury a veletoč v této otázce předvedl i český premiér v demisi Andrej Babiš (ANO).

Poté poukázal na to, že Klaus je členem Sněmovny a zároveň je předsedou školního výboru, což není zanedbatelná funkce. Klaus by tomu měl přizpůsobit své vyjadřování. Odmítá přitom, že by okopával kotníky ODS, která spolu s TOP 09 dlí v opozici proti Andreji Babišovi (ANO) a jeho nepřiznaným spojencům ve Sněmovně v podobě Tomia Okamury a komunistů.

„Hlásám tyhle kraviny já, nebo vrcholný politik @ods? Ujištuji Vás, že kdyby byl z jiné strany, nereagoval bych jinak. Ale pravda, také bych byl raději, kdyby byl z KSČM. Šlo by mi to víc od srdce,“ podotkl Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…