Vážná dohra bitvy u Jílkové. Na vysokých místech se řeší blesková kontrola podnikatelky, která se hádala s Babišem

08.06.2015 20:50

Podnikatelka Petra Fenclová se ve čtvrtečním pořadu ČT Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové pustila do ministra financí Andreje Babiše (ANO) a hned druhý den k ní dorazila nenadálá kontrola. Především pravicová opozice bije na poplach před zneužitím státních úřadů k šikaně nepohodlných občanů. Podle serveru Aktuálně.cz teď může za tuto „šikanu“ přijít i postih.

Vážná dohra bitvy u Jílkové. Na vysokých místech se řeší blesková kontrola podnikatelky, která se hádala s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pořad Máte slovo s Andrejem Babišem a registračních pokladnách

Kvůli elektronické evidenci tržeb se ve čtvrtek večer ostře pustila do ministra financí Andreje Babiše (ANO) a hned druhý den ji čekalo překvapení – kontrola z domažlické České správy sociálního zabezpečení. Podnikatelku tam prý neznali, tak si ji chtěli prověřit. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) označila postup za nešťastný, ale rozhodně by to prý nepovažovala za šikanu spojenou s ministrem financí Andreje Babišem.

Podobně se k tomu staví i mluvčí sociálky Jana Buraňová. „Celý postup OSSZ Domažlice byl mimořádně nešťastný, z hlediska věcné stránky však nedošlo k porušení právních předpisů. Celý případ bude zhodnocen v rámci služebních kompetencí ústředního ředitele ČSSZ,“ odpověděla v pondělí mluvčí.

Ředitel domažlické pobočky ČSSZ Jindřich Kohout postup svého úřadu hájí. Naprostou rutinou prý je, když se prověřuje, zda ten či onen podnikatel podniká načerno nebo je např. hlášen jinde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…