Vážná výzva od elitního bojovníka Lumíra Němce. Tady jde o životy

24.07.2021 14:57

Bezpečnostní poradce a válečný veterán, člen Útvaru rychlého nasazení Lumír Němec dnes provozuje firmu Thor Tactical, která školí zájemce v oblasti bezpečnosti. Jeho společnost teď bije na poplach. Kvůli Afghánistánu. Důrazně vyzývá vládu Andreje Babiše, aby pomohla Afgháncům, kteří pracovali pro Armádu ČR.

Vážná výzva od elitního bojovníka Lumíra Němce. Tady jde o životy
Foto: Archiv LN
Popisek: Lumír Němec

Vojáci NATO se po dvaceti letech stahují z Afghánistánu. Američané, stejně jako před nimi i další velmoci, zjistili, že hnutí Tálibán nerozdrtí. V 19. století totéž o Afgháncích zjistili Britové a ve století dvacátém Sověti.

V rámci NATO působili v Afghánistánu i čeští vojáci a ve společnosti začínají sílit hlasy, že musíme Afgháncům pomoct. Volá po tom např. spisovatel Ondřej Neff.

„Výprask se konal a naskýtá se otázka, co s lidmi, kteří nám pomáhali, a v kaši zůstali. Tady by bylo zcela na místě, otevřít dveře uprchlíkům. Ti lidé Západu, tedy i nám, důvěřovali a pomáhali nám. Takový exil je naprosto něco jiného než pašerácká cestovní kancelář založená na prodeji iluze lepšího života v Evropě za podpory takzvaně humanitárních organizací, které ve skutečnosti napomáhají organizovanému zločinu a účastní se na koloniálním drancování toho nejcennějšího, co rozvojové země mají: podnikaví lidé, kteří se nebojí rizika,“ upozornil Neff.

Že je třeba Afgháncům pomoct, zdůrazňuje i firma bezpečnostního experta Lumíra Němce Thor Tactical.

„Muž na fotce se jmenoval Sohil Pardes, byl tlumočníkem pro vojáky USA v Afghánistánu. Během výletu s rodinou byl zajat Tálibánem a na místě mu uřezali hlavu. Pokud nepomůžeme Afgháncům, kteří pracovali pro AČR, čeká je stejný osud. Na vedlejší fotce je dopis jednoho tlumočníka na české MO,“ uvedla firma.

Pomoc Afgháncům

Pomoc Afgháncům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…