Vážné varování Evropě kvůli uprchlíkům. Podívejte se, co se prý chystá v Libyi

16.09.2016 11:05

V Libyi čeká na cestu do Evropy 235 tisíc migrantů. Břehů EU jsou odhodláni dosáhnout i na velmi vratkých člunech, které pro ně připravují pašeráci. Informuje o tom server britského bulvárního deníku The Sun s odvoláním na zmocněnce OSN pro uprchlíky v Libyi Martina Koblera.

Vážné varování Evropě kvůli uprchlíkům. Podívejte se, co se prý chystá v Libyi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

Lidem, kteří věří, že má Evropa v migrační krizi to nejhorší za sebou, nese zmocněnec OSN v Libyi Martin Kobler špatnou zprávu. Na cestu do Itálie je v této rozvrácené zemi připraveno na 235 tisíc migrantů. Jsou odhodláni překonat Středozemní moře na vzdor smrtelnému nebezpečí a vysokým cenám, které si účtují pašeráci.

Migranti ze subsaharské Afriky vědí, že nemusí přežít plavbu přes Středozemní moře na vratkých člunech. Zdá se však, že vidina lepšího života je silnější než strach ze smrti. Situace v Libyi dává migrantům jistou šanci dosáhnout svého vysněného cíle. Poté, co byl v zemi svržen Muammar Kaddáfí vzniklo mocenské vakuum a vypukla občanská válka, čehož využili právě pašeráci lidí. Podle serveru tito zločinci vydělávají miliony liber ročně, v přepočtu jde tedy o desítky milionů korun.

O tom, že EU ještě může prožít krušné chvíle, svědčí fakt, že od ledna tohoto roku přijelo do Itálie už 128 400 běženců, což je asi o 6 tisíc víc než za stejné období vloni. „Posílení bezpečnosti je proto prvořadým úkolem současnosti,“ varuje zmocněnec. „Pokud budeme mít silnou a jednotnou armádu (...), můžeme čelit hrozbám terorismu a obchodu s lidmi,“ dodává Kobler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…