Včera jsem si pustil ČT a po chvíli jsem si říkal: Pitomí novináři, rozjel se prezident v rádiu. A pak zúčtoval s dalšími zamindrákovanými idioty

08.12.2016 19:39

Hostem čtvrteční Kauzy dne Rádia Impuls byl prezident Miloš Zeman. Zpovídal ho šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. V úvodu došlo na případ končícího hradního protokoláře Jindřicha Forejta. Prezident se okamžitě pustil do „pitomých českých novinářů z České televize“ a Pleslovi sdělil, že ho až doteď měl za inteligentního novináře, ale teď ho prý přesvědčuje o opaku. Došlo i na telefonát s Donaldem Trumpem – pozvání do Bílého domu podle Miloše Zemana v tomto hovoru zaznělo hned třikrát.

Včera jsem si pustil ČT a po chvíli jsem si říkal: Pitomí novináři, rozjel se prezident v rádiu. A pak zúčtoval s dalšími zamindrákovanými idioty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl proslov ve sněmovně. Vyzval k úspoře státních výdajů v oblastech sociálních dávek a fotovoltaiky

„Já jsem se díval včera na vysílání veřejnoprávní České televize, která věnovala případu Jindřicha Forejta patnáct minut, zatímco telefonátu s Donaldem Trumpem jen tři minuty. Říkal jsem si – pitomí čeští novináři neumí rozlišit, co je důležité,“ rozohnil se hned v úvodu Zeman.

Odmítl myšlenku, že by proti Jindřichu Forejtovi intrikovali pánové Martin Nejedlý a kancléř Vratislav Mynář. Proč by to dělali, ptal se prezident, když je jejich agenda natolik odlišná, že nemají důvod spolu zápasit. „Já udělám všechno pro to, aby se Jindřichu Forejtovi splnil sen a stal se velvyslancem ve Vatikánu,“ doplnil prezident. „A pokud jde o to, že si Jindra Forejt potřebuje odpočinout, tak já mám také pocit, že si potřebuje odpočinout. Jindra Forejt navíc podal rezignační dopis opakovaně. Někdejší kancléř Václava Klause Jiří Weigl říká, že Jindra Forejt podal těch rezignací asi šedesát,“ doplnil Zeman.

Velmi tvrdě se vymezil proti videu, na němž má Jindřich Forejt údajně užívat drogy. „Považuji za špínu lidi, kteří to video natočili a za ještě větší špínu považuji lidi, kteří si to video koupili. Jestliže si ho koupil server Hlídací Pes, tak by slušný člověk neměl tento server vůbec číst,“ udeřil Zeman.

Pak došlo na pozvání Miloše Zemana do Spojených států. Zeman se znovu podivoval nad tím, že i pan Plesl věnoval víc času kauze Jindřicha Forejta, než pozvání do Bílého domu. Prezident Pleslovi sdělil, že si až doteď myslel, že je inteligentním novinářem, ale šéfredaktor dělá vše pro to, aby ho přesvědčil o opaku. „To základní téma toho rozhovoru, tedy pozvání do Bílého domu, opakoval pan Donald Trump třikrát,“ sdělil prezident.

Nedůvěru vyjádřil předvolebním průzkumům, které významně favorizují hnutí ANO před ČSSD. „Průzkumy dělají jednak podvodníci a jednak hlupáci. ANO se musí naučit koaliční vyjednávání. To zatím neumí. Neumí to ve velkých městech, neumí to na regionální úrovni a to se projevilo celou řadu ztrát. Ale doufejme, že se do roka a do dne toto vyjednávání naučí, protože jinak se všichni spojí proti němu,“ uvedl Zeman.

Zamindrákovaní idioti

V obecné rovině poznamenal, že nejhorší bývá setkání se zamindrákovaným idiotem a on jich prý za svůj politický život zažil dost a dost. „To nejhorší, co vás může potkat, je zamindrákovaný idiot. A já se v politickém životě celých 25 let setkávám se zamindrákovanými idioty. A jsem rád, že jich v naší společnosti není většina,“ oddechl si prezident.

Nakonec prozradil, že svým blízkým dává jako dárek obálky s penězi, aby si obdarovaní mohli sami vybrat, co si za ně koupí. „Štědrý večer budu trávit jako obvykle v Lánech. Pořídíme si stromeček a budeme tam všichni, včetně babičky, tedy tchyně, ale my jí říkáme babička. A abych nezapomněl, bude tam i pes. Budeme pár dní odpočívat,“ zaznělo od prezidenta. Chystá také své tradiční vánoční poselství a v něm hodlá vychválit rozvíjející se česko-čínské vztahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…