Ve Francii muslimové surově zmlátili učitele. Dovolil si napomenout svoji žačku

21.10.2016 18:26

Ve Francii údajně došlo k dalšímu útoku neznámých vyznavačů islámské víry vůči „jinověrcům“. Tentokrát si podle všeho vzali „do prádla“ učitele žáků páté třídy základní školy z pařížského předměstí Argenteuil. Učitele zbili přímo před zraky žáků a křičeli přitom, že jedinou autoritou pro lidi je Alláh. Informuje o tom server francouzského deníku Le Parisien.

Ve Francii muslimové surově zmlátili učitele. Dovolil si napomenout svoji žačku
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

„Je 11:30 a žáci se s učitelem vrací do školy z hodiny tělesné výchovy, ... když tu náhle jejich učitele napadnou dva mladí muži. Profesor právě káral žákyni, která mluvila sprostě a vystupovala z řady. Když žákyni káral, náhle vyskočili z auta poblíž dva mladí muži, vrhli se na učitele a křičeli: Takhle s ní nemluv, ty rasisto!“ píše deník. K útoku podle informací došlo v pondělí.  

Učitel se napřed bránil jen slovně a zdůrazňoval, že žákyni kárá z pozice výchovné autority, ale od mladíků se dozvěděl, že jedinou autoritou je Alláh. Následně učitele fyzicky napadli. Kantor skončil v nemocnici. Po svém zotavení podal stížnost řediteli školy.

Celý text ve francouzštině najdete zde

Útok důrazně odsoudila celá akademická obec i místní starosta Georges Mothron ze strany někdejšího prezidenta a dnes opět prezidentského kandidáta Nicolase Sarkozyho. Akademici i starosta označili útok za nevyprovokovaný a naprosto nepřijatelný. Napadenému učiteli bylo příslíbeno, že se mu dostane jakékoli pomoci, kterou bude potřebovat. Kolegové učitelé jsou zděšení a žáci se svého kantora zastávají.

Místní policie teď šetří mimo jiné to, zda káraná dívka byla v nějakém bližším vztahu s útočníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…