Ve Velké Británii zveřejnili třaskavou zprávu o terorismu. Podrobnosti jsou děsivé

06.03.2017 10:08

S mírnou nadsázkou lze říci, že každá moderní západoevropská země musí mít svoji líheň teroristů. V Belgii je to čtvrť Molenbeek, ve Švédsku to bude v blízké budoucnosti Rinkeby a ve Velké Británii se tak může dle zjištění deníku Daily Mail označit Birmingham.

Ve Velké Británii zveřejnili třaskavou zprávu o terorismu. Podrobnosti jsou děsivé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Jak dokazuje více než tisícistránková zpráva bezpečnostního think-tanku The Henry Jackson Society, počet zatčených britských občanů obviněných z plánování teroristických útoků či z napojení na teroristické organizace neustále roste. Vzhledem k velikosti města a počtu obyvatel pochází nejvíce zatčených logicky z Londýna. Za líheň teroristů lze však označit Birmingham, odkud pochází deset procent ze všech zatčených.

Zpráva ukazuje, že nejvíce podezřelých pochází ze segregovaných oblastí, kde tvoří značnou část populace muslimové. Za posledních pět let se počet osob zatčených ročně pro podezření z páchání teroristické činnosti zdvojnásobil v průměru ze dvanácti na třiadvacet. Statistiky jsou přitom sledovány od roku 1998. Jak píše Daily Mail, alarmujícím zjištěním je také fakt, že roste počet žen zapojených do teroristické činnosti. Za pět let se jejich procentuální podíl ztrojnásobil.

Celý text v angličtině je ZDE.

Jak již bylo zmíněno, v poměru k počtu obyvatelstva vévodí pomyslnému žebříčku nejvíce zatčených osob Birmingham, kde žije početná muslimská komunita. Podle nejnovějšího sčítání tvoří muslimové v tomto městě s více než milionem obyvatel téměř čtvrtinu. To se projevuje také ve statistice zatčených osob podezřelých z plánování teroristického útoku či podpoře teroristických organizací. Mezi lety 2011 až 2015 zde bylo zatčeno 39 osob.

Nejvíce muslimů žije v Londýně, kde se jejich počet odhaduje na tři čtvrtě milionu a z celkových 269 osob zatčených v posledních pěti letech zde žilo 117. Padesát procent z nich pochází ze tří čtvrtí východního Londýna – Tower Hamlets, Newham a Waltham Forest.

Ze zprávy britského think-tanku také vyplývá, že britští teroristé jsou stále mladší. Téměř polovina zatčených v letech 2011 až 2015 byla mladších pětadvaceti let. Téměř čtyřicet procent z nich se radikalizovalo při pravidelných návštěvách mešit. Internet byl potom místem, kde se radikalizovalo 35 % ze zatčených. Pět nejznámějších teroristů z Birminghamu bylo v posledních letech dohromady odsouzeno na padesát let a jeden z nich dokonce na doživotí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…