Ve jménu Alláha se dnes vraždí křesťané, uvedl se nový předseda Úsvitu

08.08.2015 18:54

Někdejší příslušník Armády ČR Miroslav Lidinský, který bojoval proti islamistickým radikálům v Afghánistánu, vstoupil do politiky. Stal se předsedou Úsvitu národní koalice, obrozeného Úsvitu přímé demokracie. Lidinský ve svém kandidátském projevu na předsedu nejmenší parlamentní strany prohlásil, že musíme důsledně chránit naše hranice nejen kvůli běžencům, ale také kvůli možnému kolapsu eura. I ten prý pro nás představuje velké riziko.

Ve jménu Alláha se dnes vraždí křesťané, uvedl se nový předseda Úsvitu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bývalý bojovník české armády Miroslav Lidinský, jenž v Afghánistánu přišel o nohu

V úvodu svého kandidátského projevu Lidinský vychválil práci poslanců Úsvitu ve sněmovně. Bojují za nezávislost Energetického regulačního úřadu, pozvedají hlas, když levicová vláda hovoří o zvyšování daní, a v neposlední řadě vystupují poslanci Úsvitu také proti exekutorům, kteří si o sobě myslí příliš mnoho. Neměli bychom prý zapomínat ani na snahu vrátit do přirozenější polohy pomoc potřebným po reformách Jaromíra Drábka z TOP 09.

 Já jsem to zažil...

To všechno je podle nového předsedy činnost záslužná. Ale pak je tu jedno klíčové téma, v němž se v podstatě rozhodne o tom, zda bude náš stát, jenž má tisíciletou historii, nadále existovat. Jde o uprchlickou krizi.

„A právě Úsvit byl na jedné straně první, kdo upozornil na riziko islámské imigrace, ale na straně druhé toto varování zcela zdiskreditovala populistická prezentace jednotlivců. Jsem voják a setkal jsem se v Afghánistánu s tím, o čem se v ČR v poslední době tak vášnivě debatuje. Islámský radikalismus je pro panevropskou civilizaci hrozbou již od raného středověku. Nicméně pro naši kulturu je zcela nepochopitelná agresivita sebevražedných islámských radikálů, kteří ve jménu Alláha vraždí nejenom křesťany kdekoliv na světě,“ prohlásil nový předseda obrozené politické strany.

Před svým působením u speciálních policejních a armádních sil jsem byl příslušníkem Pohraniční policie. Dnes jsem přesvědčen, že její zrušení bylo ukvapeným a chybným krokem. Řada států EU není nejen schopna řádně hospodařit, ale ani řádně chránit své, potažmo naše, evropské hranice. Pokud máme jako stát s více než tisíciletou tradicí obstát, musíme být schopni své hranice chránit. Nejen před nelegálními imigranty z Afriky, Asie, či Blízkého východu, ale i před potenciálními imigranty z bývalých států Sovětského svazu, zejména při eskalaci bezpečnostních rizik na východ od nás.

Pozor na euro

Než se nový předseda stal vojákem, pracoval u Pohraniční policie a její zrušení dnes považuje za velkou chybu. Dnes nám její příslušníci scházejí při ochraně hranic. Ty jsme přitom byli schopni střežit po tisíc let, a jestliže to nedokážeme dnes, jsme v podstatě odsouzeni ke kolapsu naší civilizace. A to nejen kvůli přílivu uprchlíků.

„Potřeba chránit vlastní hranice však může nastat i například při pádu eura. Naše česká koruna je v nestabilní Evropské unii velikou předností, kterou však bez ochrany hranic při pádu eura neubráníme. Úsvit musí donutit vládu k zavedení účinných postupů jednak při ochraně českých hranic, například po vzoru Austrálie, ale i dalších postupů při deportaci imigrantů z našeho území, například po vzoru USA,“ pokračuje Lidinský.

Vláda toho podle všeho není schopna, takže je třeba aktivizovat společnost tzv. odspoda. A právě to je cílem nového předsedy strany. Chce oslovit co nejvíce občanů po celé zemi, přičemž v této věci sází např. na spolupráci s Martinem Konvičkou a iniciativou Islám v ČR nechceme. Tuto spolupráci chce nadále intenzivně rozvíjet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…