Ve stotisícovém Hradci Králové se na podporu Ukrajiny sešlo asi 28 lidí

08.03.2022 10:47

ParlamentníListy.cz byly informovány o pondělním setkání odpůrců ruské invaze na Ukrajinu v Hradci Králové. Setkání se konalo v odpoledních hodinách na Masarykově náměstí. Byl zde například bývalý primátor Zdeněk Fink. Na setkání ovšem přišlo podle fotografií jen několik desítek lidí.

Ve stotisícovém Hradci Králové se na podporu Ukrajiny sešlo asi 28 lidí
Foto: zdroj redakce
Popisek: Setkání na podporu Ukrajiny v Hradci Králové

„Je to pořád stejné, nikdo neví, co se děje, byl tady pan doktor Fink, ale moc se nás tu jinak nesešlo,“ řekl redakci jeden z účastníků, který je současně autorem fotografií.

„Byl jsem tam jen chvíli, ono se o tom vůbec nevědělo, já se to dozvěděl náhodou. Když domluvila taková mladá studentka o dění na Ukrajině, odešel jsem, bylo to spíše komorní,“ vzkázal čtenářům s tím, že taky Hradec Králové jednoznačně odmítá ruskou agresi.

Doplňme, že dominantou krásného náměstí je pomník prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka od sochaře Gutfreunda, kterému tvoří pozadí budova bývalé Anglobanky.

O akci se nezmiňují ani oficiální stránky města na soutoku Labe s Orlicí, v jehož čele stojí zástupce ODS Alexandr Hrabálek.

Setkání v Hradci Králové dne 7. března 2022

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: tan

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…