Ve středních Čechách se otevírají centra pro integraci mimoevropských cizinců

10.11.2018 10:32

V České republice už neexistuje kraj, kde by nefungovalo alespoň jedno středisko pro integraci cizinců do české společnosti. Středočeský kraj byl posledním regionem, kde podobné centrum chybělo. Podle informací serveru Aktuálně.cz se to teď změní. V průběhu listopadu kraj otevře pět center na podporu integrace cizinců.

Ve středních Čechách se otevírají centra pro integraci mimoevropských cizinců
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

Není daleko den, kdy bude v každém českém kraji existovat nějaká instituce, která by pomáhala cizincům integrovat se do české společnosti. Takové zařízení dosud chybělo ve Středočeském kraji. I proto, že je kraj dobře propojen s Prahou, kde působí např. neziskové organizace, které mohou cizincům podat pomocnou ruku.

A co bude úkolem nových center pro integraci cizinců ve Středočeském kraji? Poskytnout zájemcům právní pomoc, naučit je česky, seznámit je s našimi zvyky, aby se co nejsnadněji začlenili do většinové společnosti.

„V souvislosti s aktuální situací na trhu práce a trvajícím nárůstem zaměstnávání cizinců patří mezi velké úkoly centra také komunikace a spolupráce se zaměstnavateli a koordinace této situace s dalšími institucemi. Cílem těchto opatření je prevence negativních jevů přinášejících napětí mezi cizinci a většinovou společností, které přináší nezvládnutá integrace,“ uvedl mluvčí správy uprchlických zařízení Jan Piroch.

Nová centra vzniknou v Mladé Boleslavi, Benešově, Kladně, Příbrami a Kutné Hoře.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …