Večerníčkový Chaloupek míří do Senátu. Má známý obličej a byl tam negativní přístup, stěžuje si poražená senátorka ČSSD

16.10.2016 11:32

Prohru v boji o senát v plzeňském volebním obvodu Dagmar Terelmešová z ČSSD trochu čekala. Současná senátorka je ale překvapená, že zvítězila negativní kampaň nad slušnou, řekla ČTK po výrazném vítězství autora večerníčků Václava Chaloupka (OPAT).

Večerníčkový Chaloupek míří do Senátu. Má známý obličej a byl tam negativní přístup, stěžuje si poražená senátorka ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Návrh zákona o elektronické evidenci tržeb začal projednávat Senát

„Od začátku tam byl negativistický přístup. Ne tedy od protikandidáta, ale rozhodně od jeho volebního týmu,“ uvedla. Terelmešová měla podle svých slov veřejnou i písemnou podporu od několika protistran, ale volič se nakonec rozhodne sám. „A tady opravdu nerozhodla ta práce, za kterou se nestydím ani v senátu, ani někde jinde, ale rozhodla asi ta veřejná známost toho (Chaloupkova) obličeje,“ řekla. Chaloupek je známý především jako tvůrce a průvodce "zvířecích" Večerníčků s Vydrýskem či medvědími bratry.

Sociální oblasti se ve výboru pro zdravotnictví a sociální politiku věnovali tři senátoři a doufá, že nyní dojde k nějakým posunům, aby do výboru šli lidé, kteří mají zájem tuto problematiku dělat.

U svých spolustraníků je Terelmešová nejvíce překvapená neúspěchem místopředsedy senátu Zdeňka Škromacha, který „byl vždycky velkým dříčem“. „Jsem moc ráda, že se tam dostal Honzík Žaloudík, protože to je hnací motor sociální a zdravotní problematiky. Neumím si představit lepšího předsedu (výboru) než je on,“ uvedla.

Vstupem hnutí ANO na politickou scénu se podle Terelmešové změnilo vnímání některých voličů v tom, že raději volí nepolitika než politika. „Lidé z ANO se maličko berou jako lidé mimo politiku,“ uvedla. Podle Terelmešové ale politici svoji práci umějí a lidé, kteří přijdou zvenku, třeba umělci, se musejí hodně dlouho učit. A návaznost na komunál je úplně strategická, dodala.

Odcházející senátorce trvalo dva roky, než se zorientovala v tom, že její práce souvisí s legislativou. Senátor si musí celý zákon zpracovat, i když není právník.

Terelmešová zůstává jako neuvolněná místostarostka šestitisícových Dobřan, kde žije. „A teď budu zvažovat dvě pracovní nabídky. Jedna je ze sociální oblasti, kterou dělám celý život,“ uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…