Věci veřejné? Mrtvá strana, komentuje Dobeš

14.04.2012 16:08

Exministr školství Josef Dobeš uvedl v rozhovoru pro server iDNES.cz, že Věci veřejné jsou mrtvou stranou, která už nemůže bojovat proti korupci, protože by se každý smál.

Věci veřejné? Mrtvá strana, komentuje Dobeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr Josef Dobeš ve své kanceláři

"Víta Bárty se je mi líto, protože tím de facto ztrácí úplně všechno. On je politik. Soudce to velmi plasticky a precizně popsal a z pana Škárky udělal podvodníka a lháře, za kterého jej mám i já. Škárka sklidil ovoce, které zasel," okomentoval Dobeš pro iDNES.cz rozhodnutí soudu.

Když někdo zemře, nemluvíte o krizi

VV podle něj skončily. "Já už to nepovažuji za krizi, ale za konec Věcí veřejných. Nedovedu si po tom všem představit, že by ta strana mohla prožít renesanci. Je to už mrtvá strana. Co se týče značky Věcí veřejných, to je nevzkřísitelné. Jestliže máte nemocného, který zemře, tak už nemluvíte o krizi," myslí si exministr.

Strana už podle Dobeše nyní funguje jen díky setrvačnosti. Není možné, aby pokračovala, protože by těžko mohla plnit svůj program. "Věci veřejné měly nadpis "protikorupční strana". To, co se odehrálo u soudu, se nikdy žádné straně nestalo. Nedovedu si představit, že by se dneska někdo nesmál, kdybychom jeli na mítink a tam by se řeklo: Pojďme bojovat proti korupci," prohlásil Dobeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…