Vedení ANO bude jednat o postupu při vyjednávání o vládě

30.10.2013 6:08

Vedení ANO miliardáře Andreje Babiše bude dnes jednat o dalším postupu hnutí při vyjednávání o možné vládě. ANO, které skončilo ve volbách druhé za sociální demokracií, obsadí ve sněmovně 47 křesel.

Vedení ANO bude jednat o postupu při vyjednávání o vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a hnutí ANO

O koalici s ANO by ráda vyjednávala ČSSD, kterou ale nyní zmítají spory mezi předsedou Bohuslavem Sobotkou a místopředsedou Michalem Haškem. Třetí koaliční stranou by mohli být lidovci, dohromady by pak strany ve sněmovně měly 111 hlasů.

V sídle hnutí na pražském Chodově se odpoledne sejdou poslanci, předsedové krajských organizací a předsednictvo hnutí. Podle místopředsedkyně Věry Jourové bude zřejmě potvrzen vyjednávací tým, v kterém by kromě předsedy Babiše a Jourové měli být Jaroslav Faltýnek a Martin Stropnický.

Vláda, nebo opozice

Jednat by se mělo také o tom, jestli se hnutí chce podílet na případné vládě, nebo zůstane v opozici. Původně ANO počítalo s tím, že skončí v opozičních řadách. Získalo ale tolik hlasů, že jakákoliv koalice bez ANO se bude těžko sestavovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…