Vedení ČSSD schválilo úspory: Kandidáti si budou kampaň částečně platit ze svého

09.04.2016 12:23

Širší vedení ČSSD dnes schválilo návrh předsednictva, který má straně snížit výdaje a zvýšit příjmy. Novinářům to po hlasování ústředního výkonného výboru řekl předseda strany Bohuslav Sobotka. Sociální demokracie si vezme úvěr 338 milionů korun, protože musí zaplatit 337 milionů korun bývalému advokátovi strany Zdeňkovi Altnerovi. Podle Sobotky se úsporná opatření dotknou i podzimní volební kampaně, počítá však s tím, že kandidáti dorovnají peníze z vlastních zdrojů.

Vedení ČSSD schválilo úspory: Kandidáti si budou kampaň částečně platit ze svého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Návrh jak na vzetí úvěru, tak i na snížení provozních výdajů schválilo nejen užší vedení strany, ale dnes také ústřední výkonný výbor, takže ta rozhodnutí už jsou v tuto chvíli konečná, platí a vedení strany je bude v nejbližších dnech, měsících a letech realizovat,“ shrnul Sobotka. Letos chce strana ušetřit 50 až 55 milionů korun.

Třetina zaměstnanců se propouštět nebude

„Zčásti snížíme výdaje na volby, nicméně pravděpodobně to nebude znamenat absolutní pokles, protože počítáme s větší aktivitou kandidátů. Tedy s tím, že kandidáti ve svém vlastním zájmu poskytnou finanční prostředky ze svých zdrojů, takže by měli dorovnat to, co jsme zkrátili z hlediska centrálně poskytovaných dotací,“ uvedl Sobotka. Dodal, že schválené změny, které se týkají volební kampaně, nejsou zásadní, protože jsou jednorázové. „Pro nás je důležité, abychom šetřili pravidelně,“ dodal.

Zároveň popřel informace, že se ČSSD chystá výrazně propouštět až třetinu zaměstnanců. Letos podle něj postupně skončí 22 zaměstnanců v centrále strany, v některých okresech strana zkrátí úvazky.

Právník Altner vyhrál spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Strana mu musí podle soudu zaplatit do pondělí. Sociální demokraté v kauze v pátek podali dovolání k Nejvyššímu soudu. Nemá ale odkladný účinek pro zaplacení dlužné částky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…