Vedení ČSSD se rozhodlo držet krok s dobou. Straníci mají poslat „selfie"

10.07.2014 13:04

Vedení sociální demokracie se rozhodlo obléknout vnitrostranické referendum do moderního hávu. V úterý na sociální síti Twitter vybídlo své členy, aby se při odesílání svého názoru na další směřování strany vyfotili na mobil před poštovní schránkou. Tímto nekonvenčním krokem mají ukázat, jak jim na partaji záleží.

Vedení ČSSD se rozhodlo držet krok s dobou. Straníci mají poslat „selfie"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a členové politického grémia sociální demokracie zahájili vnitrostranické referendum podáním 22557 doporučených dopisů svým členům

„Vyfoťte se při vhazování obálky s hlasovacím lístkem do schránky a dejte tak vědět, že vám na ČSSD záleží!“ vyzvala svoje členy strana premiéra Bohuslava Sobotky. Přidala k tomu i speciální hashtag #cssdselfie, pod kterým lze všechny odeslané fotografie najít.

Stranické špičky odeslaly partajníkům na 22 577 obálek. Zpátky do Lidového domu se jich musí vrátit alespoň jedna čtvrtina, jinak bude referendum neplatné. A možná právě strach z blamáže donutil podle redaktora Echo24 Jana Kálala stranu s kořeny v devatenáctém století k pokusu o adaptaci na novinky jednadvacátého století. „Zatímco korespondenční podoba referenda by obstála i před 136 lety, kdy strana vznikla, poslední novinka už plně kopíruje moderní trend. Tedy selfie,“ píše.

Vůbec první se mobilem u poštovní schránky vyfotil ústecký poslanec strany Jaroslav Foldyna. Brzy následovaly i fotografie některých dalších řadových členů.

Celosvětově  populární „selfie“ není v české politice novinkou. Například šéf ANO Andrej Babiš se opakovaně vyfotil se svojí partnerkou Monikou při hlasování v květnových volbách do Evropského parlamentu. 

Bobošíková: „Selfie" je „chytrý tah"

Netradičního kroku vedení ČSSD si na všimla známá politička a předsedkyně strany Politika 21/ Hlavu vzhůru - volební blok Jana Bobošíková, která trochu posměšně označila nápad se „selfie" za chytrý volební tah. „ČSSD bude rozdávat důchodcům smartphony s manuálkem? Chytrý volební tah. Sakra," napsala na stejné sociální síti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…