Vedení Středočeského kraje pokračuje v navazování vztahů s významnými lokálními firmami

09.08.2021 18:03 | Ze sítí

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková spolu s náměstky Martinem Kupkou a Věslavem Michalikem navštívila společnosti Rakona. K návštěvě firmy, která je součástí nadnárodní firmy Procter&Gamble, se připojili i senátor Ivo Trešl a starosta Rakovníka Luděk Štíbr. „Právě od moderních firem se můžeme ve veřejné správě učit,“ uvedla hejtmanka Peckova.

Vedení Středočeského kraje pokračuje v navazování vztahů s významnými lokálními firmami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka za ODS

„Důraz na efektivitu a neustálou inovaci, stejně tak jako práce s lidmi, mohou být pro stát velkou inspirací,“ říká Pecková. 
 
„Rakona je příkladem firmy, která neustále investuje do svého rozvoje, významně automatizuje a digitalizuje, zavádí produkty s vysokou přidanou hodnotou. Přesně takovéto firmy chceme mít ve Středočeském kraji. Je to příklad firmy naplňující motto ´od montovny k mozkovně´,“ uvedl k návštěvě Věslav Michalik.
 
 
Generální ředitel společnosti Procter & Gamble Rakona Tomáš Andraščík seznámil hosty s historií, současností a plány firmy. Ale i s tím, kde by mohl kraj pomoci.
 

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí
Martin Kupka zástupce firmy i města ujistil, že Kraj připravuje výstavbu okruhu kolem Rakovníka jako jednoznačně prioritní stavbu: „V případě severní části jsme v tomto týdnu požádali o stavební povolení. Docela čerstvé je územní rozhodnutí na zbývající jihovýchodní část. Každý týden kontrolujeme, jak přípravy postupují. Optimistický scénář počítá se zahájením stavby severní části do dvou let,“ uvedl
 
Návštěvu pak zakončilo setkání s managementem firmy. Představitelé Středočeského kraje chtějí i nadále navštěvovat významné firmy v regionu a věnovat navazovat s nimi dialog. „Kraj nesmí být nutným zlem, ale partnerem a oporou. A to jak pro občany a obce, tak pro podnikatele a firmy,“ uzavřela hejtmanka Pecková.
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…