Vedení armády projedná plány na příští rok. Dorazí i Zeman

20.11.2018 6:06

Vedení armády dnes na každoročním velitelském shromáždění probere hlavní úkoly a plány na příští rok. Na setkání armádních špiček promluví prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš (ANO), ministr obrany Lubomír Metnar (ANO) nebo náčelník generálního štábu Aleš Opata.

Vedení armády projedná plány na příští rok. Dorazí i Zeman
Foto: Martin Koller
Popisek: Puma na veletrhu Eurosatory 2018

Velitelé pak budou jednat o dlouhodobém výhledu pro obranu. Proberou tak nepochybně hlavní modernizační projekty, které mají nahradit zastaralou techniku. Ministerstvo obrany chce vojákům koupit za více než 50 miliard korun 210 pásových bojových vozidel pěchoty, víceúčelové vrtulníky, které budou stát přes deset miliard korun, nebo mobilní radiolokátory za asi 3,5 miliardy, napsala ČTK.

Tématem budou i zahraniční mise. Nejvíce českých vojáků působí v Pobaltí, Iráku, v Mali a zejména v Afghánistánu, kde armáda letos zaznamenala ztrátu čtyř padlých. Velitelé by měli probrat i otázku náboru nových vojáků, vojenská cvičení nebo podporu aktivním zálohám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…