Vedení kraje musí pryč, vyzývá Urban. Sám chce na Rathovo místo

19.05.2012 8:04

Po Davidu Rathovi budou muset nejspíš opustit své funkce i někteří jeho spojenci ve středočeské ČSSD. Zejména ti, kteří působili v krajském stranickém vedení. Vyzval je k tomu významný člen tamní organizace Milan Urban. Ten zároveň připustil, že by se sám mohl ucházet o funkci předsedy krajské organizace.

Vedení kraje musí pryč, vyzývá Urban. Sám chce na Rathovo místo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban s Bohuslavem Sobotkou se baví na sjezdu ČSSD

Předseda hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Milan Urban v pátečním pořadu Události, komentáře v České televizi vyzval k odstoupení vedení středočeské ČSSD. Podle něj musí krajské stranické orgány přijmout politickou zodpovědnost za skandál kolem hejtmana Davida Ratha. „Myslím si, že politická odpovědnost je jasná v tomto případě. Středočeské vedení ČSSD by mělo dát své funkce k dispozici a svolat konferenci, kde by proběhly nové volby,“ sdělil Urban.

Následně připustil, že by se sám mohl ucházet o funkci předsedy krajské stranické organizace. „Pokud tyto kroky nastanou, mohu přemýšlet o tom, že budu kandidovat na předsedu, ale zatím je tato otázka předčasná,“ prohlašuje. Zároveň si však uvědomuje rizika této pozice. „Tahle funkce bude hodně těžká, protože budeme muset přesvědčit občany, že ČSSD je důvěryhodnou stranou,“ upozorňuje.

Bývalý ministr průmyslu Urban byl dlouhodobým rivalem Davida Ratha  ve středočeské ČSSD. Navzájem se často kritizovali. Nyní by mohl zachránit prestiž středočeské ČSSD, otřesené po zatčení jejího nejvyššího představitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…