Vedení televize Prima vydalo zásadní prohlášení. Toto se bude dít po skandálu s uprchlíky

03.06.2016 18:20

FTV Prima poslala jasný vzkaz veřejnosti. Aby si televize udržela pověst a přesvědčila diváky, že jí mohou i nadále věřit, hodlají provést následující ...

Vedení televize Prima vydalo zásadní prohlášení. Toto se bude dít po skandálu s uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

Na soukromou televizi FTV Prima teď prší kritika za šech stran. Dokonce až ze Švédska. Servítky si nebere ani konkurenční Česká televize. Může za to únik z porady FTV Prima, v němž se v září 2015 požadovalo, aby redaktoři respektovali stanovisko svého zaměstnavatele k uprchlické krizi. Šéfka zpravodajství Jitka Obzinová mimo jiné na nahrávce říká, že ten, kdo nebude brát v potaz pohled zaměstnavatele na uprchlickou krizi, nemusí v televizi pracovat.

Najdou se však i lidé, kteří se televize Prima zastali. Mezi jinými např. publicista Ondřej Neff, který dal jasně najevo, že vynášení informací z debat považuje za levárnu. Kdyby byl ten, kdo vynesl tyto informace co k čemu, místo nahrávání by se na zmíněné poradě postavil a vyjevil svůj názor. Advokát Aleš Rozehnal doplnil, že soukromá televize má plné právo na stanovení vlastní editoriální politiky.  

Sama FTV Prima vydala k situaci prohlášení a oznámila v něm následující. „Zpravodajství TV Prima je dlouhodobě založeno na principech nezávislé žurnalistiky, což mu vyneslo špičkovou pověst jak mezi novináři samotnými, tak i televizními diváky. Na principu nezávislosti bude založeno i nadále. Právě tato nezávislost se stala nedávno předmětem spekulací. Abychom tyto spekulace ukončili, rozhodlo se představenstvo FTV  Prima požádat tři respektované experty, aby provedli ohodnocení nezávislosti práce našich redaktorů při jejich pokrytí uprchlické krize od září roku 2015,“ stojí v tiskové zprávě, kterou má server ParlamentníListy.cz k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…