Velezrádče Zemane, hodina pravdy! Tvrdé varování prezidentovi

20.04.2021 8:24

V noci na úterý se na zdech Pražského hradu rozsvítil obří nápis vyvedený v modré barvě „Velezrada“. Lidé z uskupení Zastavme velezradu chtěli rozsvěcením tohoto nápisu právě na Pražském hradě ukázat, co si myslí o tom, že prezident Miloš Zeman dosud nepromluvil v kauze Vrbětice. Ale to podle autorů výzvy není jediným Zemanovým přešlapem. V prohlášení organizace jsou zmíněny i další.

Velezrádče Zemane, hodina pravdy! Tvrdé varování prezidentovi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

„Miloš Zeman se během výkonu funkce prezidenta České republiky dopouští především dvou střídajících se typů jednání: nečinnosti a velezrady. V uplynulých hodinách je umně skloubil dohromady,“ stojí hned v úvodu prohlášení k akci, u které se její aktéři netají tím, co si myslí o prezidentovi Zemanovi.

Zločin velezrady je definován přímo v Ústavě ČR, v článku 65. Dopouští se ho prezident republiky, který svým jednáním ohrožuje svrchovanost České republiky nebo celistvost jejího území nebo proti demokratickému zřízení státu.  

Žalobu na prezidenta pro velezradu může podat Parlament ČR k Ústavnímu soudu ČR a zástupci spolku Zastavme velezradu doufají, že se tak stane.

„Útoky na zpravodajské služby, snaha ponížit její čelní představitele i služby jako celek, vyzrazovat a mařit výsledky vyšetřování, zaměstnávání lidí bez bezpečnostních prověrek, s napojením na ruské státní a zpravodajské služby, protěžování společnosti Rosatom ve strategické zakázce, podpora očkování českých občanů neschválenou ruskou vakcínou Sputnik V, o jejíž kvalitě panují důvodné pochybnosti – to vše jsou nepřímé důkazy toho, že Miloš Zeman jedná ve prospěch Moskvy a na úkor země, ve které vykonává prezidentský mandát. Nemluvě o tom, že fakticky přeobsadil i řídí vládu Andreje Babiše, čímž porušuje ústavní pořádek a demokratické principy dělby moci. Dalším z nepřímých důkazů je jeho mezinárodní toxicita. Žádný soudný státník s výjimkou bývalých satelitů Moskvy ho v posledních letech nepřijal ke státní návštěvě,“ stojí v prohlášení spolku.

Proto by měl Parlament ČR podat na prezidenta žalobu a Ústavní soud ČR by měl vynést verdikt.

Prohlášení organizace Zästavme velezradu

Dopustil se Miloš Zeman velezrady?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…