Velitel veterána, který vystrčil zadek na konvoj USA, natočil VIDEO: Do války chybí málo

22.06.2016 6:50

K aktuální bezpečnostní situaci u nás i ve světě pohovořil velitel československých vojáků v záloze Ivan Kratochvíl. Video, které natočila skupina Hej, občané!, je ke zhlédnutí na serveru YouTube.

Velitel veterána, který vystrčil zadek na konvoj USA, natočil VIDEO: Do války chybí málo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

„Jsme Českoslovenští vojáci v záloze. Jsme lidé, kteří vědí, co je to branná povinnost, že je dobré, když mezi lidmi jsou návyky, vědomosti...,“ řekl úvodem Kratochvíl. Podle něj je důležité, aby se lidé uměli bránit. 

Evropa podle něj současné problémy neřeší. „Lidé, kteří jsou za to zaplaceni, kteří jsou placeni od toho, aby zabezpečili mír a pokoj a prostředí, abychom mohli žít jako slušní lidé, aby se matky nebály pustit děti odpoledne někam do lesa, tak nečiní. To jsou všechno podmínky, které my považujeme jako normální, ale bohužel jsou to podmínky, které jsou v omezené míře,“ dodal Kratochvíl.

Video ZDE.

„To, aby se chrastilo zbraněmi několik desítek kilometrů od hranic státu, kterému tvrdíme, že proti němu neútočíme, a přitom nacvičujeme útoky směrem k jeho hranicím, není normální. Nesmíme se divit, že tento stát vyvede svá vojska a přikryje si jimi hranice. A to je okamžik, kdy stačí jen chyba jednotlivce a může dojít k válce,“ uvedl. Podle něj se vojákům v záloze snaží vytvořit návyky pro život. 

„Nejen v lese, ale tam, kde se vyskytují. Díky tomu, že prošli nějakým školením, tak jedna dívčina zareagovala, ubránila kamarádku vůči třem nevychovancům,“ zmínil se Kratochvíl. 

Migranti jsou podle jeho názoru lidé, kteří sem přicházejí z jiné kultury. „Neznají nepsaná pravidla, která my respektujeme. Nerespektují je. Oni sem jdou jako páni, nájezdníci. My jsme pro ně lidé nižší kategorie. My jsme vhodní pro to, abychom na ně pracovali, abychom jim plnili jejich přání. Vše dostávali zadarmo, my jim posílali pomoc do Afriky. Oni žijí v představě, že jim musíme zabezpečit bydlení, stravu. Já bych také rád žil v takovém prostředí, ale to nejde. Oni nevědí, že tyto výdobytky jsou výsledkem trpělivé práce,“ uzavřel Kratochvíl.

Součástí týmu Československých vojáků v záloze je také válečný veterán Martin Zapletal, který se mimo jiné účastnil mise v Jugoslávii a v minulých týdnech se proslavil tím, že si před projíždějícím americkým konvojem stáhl hned třikrát kalhoty.  „Stalo se to před vjezdem do vyškovských kasáren, když už měla kolona zajíždět. Byly tam různé skupinky demonstrujících, kteří vyjadřovali svůj nesouhlas. Na místě byla spousta policistů jak městských, tak státních,“ popsal tehdy situaci velitel Československých vojáků v záloze Ivan Kratochvíl. Více se dozvíte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…