Velké dusno ve sněmovně: "Budete mít na rukou krev!" zaútočil na premiéra Černoch. Sobotka odešel

13.09.2016 18:15

Na slova premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), která pronesl v Poslanecké sněmovně ohledně migrační krize, zareagovali především opoziční politici. Velká kritika se na hlavu předsedy vlády snesla především z úst Úsvitu - NK.

Velké dusno ve sněmovně: "Budete mít na rukou krev!" zaútočil na premiéra Černoch. Sobotka odešel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Dohoda s Tureckem není nic jiného než vydírání. Prezident Erdogan chytil Evropu pod krkem. Arogantní tón, kterým s námi Ankara jedná, má za účel udělat jediné, vyždímat co nejvíce,“ vyjmenoval poslanec Úsvitu - NK Marek Černoch v této souvislosti slabé evropské politiky – například německou kancléřku Angelu Merkelovou.

Turecko podle jeho názoru do Evropy nepatří. A nesouhlasí ani s bezvízovým stykem. „Bezvízový styk pro Turecko otevírá cestu islámským radikálům. Tím se podepíše rozsudek smrti nad lidmi, kteří zahynou kvůli islámskému terorismu. A i vy budete mít na rukou krev těchto obětí,“ zaburácel Černoch.

„Schengenský prostor není zabezpečen. A místo toho, abychom šest miliard investovali do opatření, věnujeme je Turecku. Migrační krize probíhá jiným způsobem – místo Turecka čelí náporu Itálie a Řecko,“ kritizoval současnou situaci předseda KSČM Vojtěch Filip. Zkritizoval také NATO, které podle něj neslouží zájmům evropských zemí. Důležité je podle jeho názoru řešení příčin migrační krize. Rozburácel se také kvůli německé kancléřce Angele Merkelové.

Své řekl i předseda ODS Petr Fiala. „Řekl jste, že je důležité, aby Evropa postupovala jednotně. Tato představa mi, i vzhledem k dnešním výrokům z Lucemburska, přijde iluzorní. Je však především důležité, aby Česká republika vystupovala jednotně. A my nejsme vůbec jednotní,“ podotkl Fiala. Příliv uprchlíků se podle něj příliš neoslabil. „V této souvislosti se ukazuje jako nejúčinnější forma kaskádovitá ochrana hranic. Ale stejně to neřeší ten problém. Evropa prozatím nebyla schopna udělat hotspoty na území severní Afriky,“ řekl. Kvóty, které nefungují, jsou však podle jeho názoru stále na stole. „Mrzí mě, že jsme nepodali žalobu proti kvótám, neboť bychom měli do budoucna lepší argumenty,“ dodal.

Vzhledem k chybějícímu předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) v sále se snesla kritika na jeho hlavu, Fiala následně svou řeč i přerušil. Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik pak vyzval premiéra k navrácení do sálu, zkritizoval i ostatní členy vlády za neúčast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…