Velte pohov. Generál Pavel vyrazil „zkontrolovat řád“ do Řeporyjí, takto dopadl

23.11.2022 22:01 | Ze sítí

„Vraťme Česku řád a klid“ je volební heslo kandidáta na prezidenta Petra Pavla, který se vydal do Řeporyjí zkontrolovat, zda se jím v této městské části Prahy řídí. Jeho návštěvu s poněkud varovným podtónem glosuje člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov.

Velte pohov. Generál Pavel vyrazil „zkontrolovat řád“ do Řeporyjí, takto dopadl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta republiky generál Petr Pavel

Generál Pavel je s vedením Řeporyjí starostou Pavlem Novotným (ODS) podle svých slov velmi spokojen. „Přijal jsem pozvání Pavla Novotného zkontrolovat řád a klid v Řeporyjích. Navštívili jsme místní školu, rozebrali stav lokálního heliportu Řeporyje International a nezapomněli jsme probrat ani rodící se vesmírný program.

Musím říct, že Pavlovy progresivní metody a vynalézavé přemýšlení mi přijdou v lecčem sympatické. Děkuji za pozvání, Pavle. Rád jsem poznal i maminku,“ okomentoval bývalý vysoký představitel české armády a NATO setkání na svém facebooku.

Následovala série fotografií, na kterých kandidát na vrchního velitele ozbrojených sil „kontroluje řád“ například v místní škole.

Na řízně vojenský příspěvek reagoval radní RRTV Vadim Petrov, dlouholetý expert na politickou komunikaci, v devadesátých letech mluvčí Klausovy vlády. Přiznává, že jej Pavlova slova, jimiž návštěvu v Řeporyjích popisuje, do značné míry znepokojují: „Trochu mě děsí ten slovník. Bojová připravenost dobrá, školení mužstva podle plánu. Ubikace v mezích normy. Ústrojová kázeň. Výstroj v komínku (kdo pamatuje). Nástěnky udržované. Tráva zelená, listí rovněž,“ uvádí Petrov, jak lze setkání Pavla a Novotného číst.

A dodává. „Když navštívil Novotného kandidát na senátora Žantovský, už ten polibek smrti nerozchodil. Zvláštní zvyk jezdit za Řeporyjcem na konzultace jako svého času za důchodcem na Vysočinu. Velte pohov,“ uzavírá s tím, že pokud šlo o nadsázku, i s tím by byl opatrný.

„Byl fajn. Zašel se mnou pochválit do školy šesťáky za to, jak si vzali k srdci kampaň u přejezdu. Maminka ve škole pracuje. Řekla mu, že se jí líbí. Rád jsem Petra Pavla poznal a řekl mu, že je v Řeporyjích vždy vítán a vážíme si toho, že přijal pozvání,“ komentoval Pavlovu kontrolu řeporyjský starosta prostřednictvím svého tweetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

(smazáno redakcí pro porušení Etického kodexu), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseelefant9 , 24.11.2022 0:04:47

|  6 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…