Velvyslanec v Moskvě Kolář míří ke Kellnerovi do PPF

07.08.2012 6:43

Český velvyslanec v Moskvě Petr Kolář má podle zdrojů serveru Česká pozice namířeno k nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi, majiteli finanční skupiny PPF. Měla ho zlákat nabídka, aby zastupoval zájmy společnosti v Rusku.

Velvyslanec v Moskvě Kolář míří ke Kellnerovi do PPF
Foto: red
Popisek: Majitel skupiny PPF Petr Kellner

Kellnerova banka Home Credit & Finance Bank (HCFB) je jedničkou na ruském trhu v poskytování spotřebitelských úvěrů, a stejně tomu je i v případě jeho obchodního řetězce Eldorádo, který prodává bílou techniku a elektroniku. Podle serveru velvyslanec vyčkává do podzimu, koncem léta má totiž do Ruska přijet oficiální návštěva z České republiky na vysoké úrovni.

Diplomat Kolář působí jako velvyslanec v Moskvě od února 2011, kdy v Kremlu předal pověřovací listiny. Pokud by odešel letos, byl by to předčasný odchod. Obvyklá doba působení na jednom místě je totiž kolem čtyř let. Může to ale být i více.

Kolář v minulosti vedl české zastupitelské úřady v USA, Irsku a Švédsku. Byl také náměstkem ministra zahraničí, připomíná ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…