Veřejně činné osobnosti podepsaly výzvu „Zastavme Putina!"

05.09.2014 6:05

Deset veřejně činných osobností z ČR a Slovenska se podepsalo pod výzvu „Zastavme Putina!". Výzva se vztahuje ke konfliktu na Ukrajině a upozorňuje, že nynější ruská politika se netýká jen Ukrajiny, ale ohrožuje politické uspořádání celé oblasti střední a středovýchodní Evropy, jež byla v minulosti pod ruským vlivem. ČTK o tom informoval jeden z iniciátorů výzvy Bohumil Doležal, signatář Charty 77 a před listopadem 1989 tajemník Demokratické iniciativy.

Veřejně činné osobnosti podepsaly výzvu „Zastavme Putina!"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luděk Niedermayer, lídr TOP 09 v eurovolbách

„Je společným zájmem nás všech postupovat v současné, Ruskem vyvolané krizi jednotně a společně a zabránit destabilizaci střední a středovýchodní Evropy, která je naším společným domovem," stojí v textu. Autoři vyzývají k těsnější spolupráci s EU, NATO a USA, které by měly „rozhodněji než dosud hájit politickou stabilitu, svobodu a demokracii ve střední a středovýchodní Evropě".

Pod výzvu se kromě Doležala podepsali například bývalý ministr obrany ČSFR Luboš Dobrovský, bývalý velvyslanec Slovenska v USA Martin Bútora, poslanec Evropského parlamentu a bývalý guvernér ČNB Luděk Niedermayer nebo europoslanci Pavel Svoboda a Jaromír Štětina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…