Veronika Žilková už prý chtěla o sexualitě uprchlíků mlčet. Nakonec to dopadlo následovně

01.02.2016 8:20

Zastupitelka za ANO v pražském Suchdole, herečka a manželka ministra obrany Martina Stropnického Veronika Žilková poskytla dnešnímu vydání časopisu Týden rozhovor o uprchlících. A není to její první rozhovor na toto téma. Zároveň však redaktorce Pavlíně Wolfové trvalo deset dní, než herečku k tomuto rozhovoru přemluvila. Ta se již na téma migrační krize totiž nechtěla vyjadřovat.

Veronika Žilková už prý chtěla o sexualitě uprchlíků mlčet. Nakonec to dopadlo následovně
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Veronika Žilková

Anketa

Co bude na konci roku 2018 dělat Miloš Zeman?

hlasovalo: 24109 lidí

Žilková totiž zaujala před několika týdny rozhovorem pro ParlamentníListy.cz, kde uvedla, že se sice nebude zastávat sexuálního násilí migrantů, ale podle ní toto museli Němci čekat. „Evropská ženská móda je hodně provokativní. V táborech jsou měsíce zavření muži v produktivním věku nejen na práci, ale i na vše ostatní. Přicházejí ze zemí, kde ženy nechodí v obtažených džínách. Sexuální pud – příroda – pak může přebrat vládu nad představou mírumilovné integrace,“ řekla tehdy a kromě mnoha reakcí se dočkala také žaloby pro fanatický multikulturalismus.  

„Možná moje slova někdo bral jako prohlášení herečky, ale to nebyla reakce herečky. Ani manželky ministra obrany. Jsou to slova někoho, kdo se celoživotně zabývá sociologicko-psychologickými pochody. Je pro mě běžné analyzovat vztahy a podněty k jednání lidí, ostatně to je podstata herectví. Je to moje celoživotní studium a determinace,“ uvedla nyní časopisu Týden. A zopakovala opět, že za sexuální agresí je pud, nikoli náboženství nebo cokoli jiného. Zároveň dodala, že ji těší, že svými výroky rozpoutala diskusi. 

„A pokud to někdo čte tak, že věci zlehčuji, pak vás ujišťuji, že je to naopak. Na rozdíl od pudů se agrese dá potrestat a můžeme doufat, že ji lze napravit nebo utlumit. Proto existují nápravné ústavy. Kdybych nešla na DAMU, pravděpodobně bych dnes pracovala ve vězeňství. K tomu jsem se chystala,“ podotkla. 

Pozastavila se také nad přístupem Německa k migrantům. „Do Vánoc byla v Německu strašná móda starat se o běžence. Kdekdo si chtěl vzít nějakého domů, chodili na nádraží, mávali, nosili jim vodu, jídlo a oblečení. A teď, po Vánocích, otočili a návštěvu vyhazují,“ říká a domnívá se, že asi nešlo o upřímnou lásku. 

„Tím, že na mě podala žalobu Organizace proti multikulturnímu fanatismu, se ukázalo, že vůbec nejvíc některé rozčílilo, že jsem navrhovala zavedení multikultury jako samostatného předmětu,“ dodala také. Podle ní je multikulturní výchova jako samostatný předmět zásadní věc. „I když tu budeme mít stovky betonových hranic, pojedeme na dovolenou jinam, potkáte tam migranty. Sporné a konfliktní situace je třeba na základě vzdělání předvídat. Samostatným předmětem by měla být i branná výchova. Bezpečná škola je přece něco zásadního. Děti nevědí, jak se chovat při povodních, v případě napadení školy teroristy, jak se chovat v metru při napadení extremisty, když se něco stane…,“ sdělila s tím, že Evropa se mění a musí se tomu přizpůsobit vzdělání. Závěrem dodala, že pokud se Evropa nezaktivní, může přijít pád říše evropské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…