Veselo ve sněmovně kvůli EET. Ferjenčík hrozil vládě Ústavním soudem

10.09.2019 21:42

Pokud Sněmovnou definitivně projde rozšíření elektronické evidence tržeb na další obory podnikání, Piráti jsou připraveni hnát celou věc až k Ústavnímu soudu ČR.

Veselo ve sněmovně kvůli EET. Ferjenčík hrozil vládě Ústavním soudem
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Piráti zásadně nesouhlasí s rozšířením EET. Myslíme si, že vláda si vymýšlí údajné výnosy z EET a EET je nesmyslné. Vydělají jen provozovatelé účetních systémů. 101 hlas ale vláda má, a proto pracujeme na dalších možnostech, co udělat. Chystáme ústavní stížnost, kde bychom napadli ty nejproblematičtější paragrafy zákona,“ řekl v úterý pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík. Jeho slova přinesl server Echo24.cz.   

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Pirátům především překáží, že by Ministerstvo financí mělo volnou ruku v rozhodování o použitelnosti papírové evidence bez EET pokladen. Tato možnost by se měla týkat nejmenších podnikatelů. Podnikatelé z hotovostními tržbami do 600 tisíc korun by podle zákona měli mít možnost evidovat tržby v off-line režimu.

V dalších vlnách se má EET dotknout řemeslníků, lékařů, advokátů, ale i taxikářů. Z povinnosti elektronicky evidovat tržby jsou naproti tomu vyňaty některé sociální služby nebo předvánoční prodej sladkovodních kaprů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…