Víc než Britové bychom měli mít strach my. Přečtěte si, co píší noviny den po facce Bruselu zpoza kanálu

25.06.2016 6:39

Vrásky z výsledků referenda, v němž britští občané rozhodli o vystoupení své země z EU, by si podle komentářů dnešních novin měl dělat spíše "zbytek Unie", ne Britové hlasující pro setrvání. Velké Británii odchod z Evropské unie pomůže, dodá zemi novou energii. Zato Unii čeká chátrání a rozklad, v lepším případě mírumilovný, míní autor komentáře v Mladé frontě Dnes (MfD).

Víc než Britové bychom měli mít strach my. Přečtěte si, co píší noviny den po facce Bruselu zpoza kanálu
Foto: archiv tan
Popisek: Brexit

Podle něj se odchodu Británie nebojí ani ekonomové, možností má prý hned několik. Vstoupí-li do volného hospodářského prostoru (EEA), může získat podmínky, jaké má Norsko, byť by musela za vstup na unijní trh platit jako dosud a přijímat migranty z EU, ale v klidu by mohla vyjednávat změny a obchod by běžel dál, uvádí komentář.

Také další komentář MfD zmiňuje, že brexit je pro kontinentální Evropu ekonomicky větší problém než pro Británii. "Respektive, my potřebujeme Británii více než ona nás. Padat by mělo euro," podotýká autor. Británie podle něj vždy usilovala o ekonomické impérium, byli to dobyvatelé. Nepotřebovali být v klubu evropských států. "Teď nabyli pocit, že jsou dobýváni migranty a regulováni Bruselem. Že to nemají pod kontrolou. Že je někdo brzdí. A proto zaveleli: Exit!," píše deník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…