Víme, co dělali diváci při předvolební debatě ČT

26.09.2013 12:15

Dokud běžely ve středu večer v hlavním vysílacím čase oblíbené seriály, byla předvolební debata z Karlovarského kraje vysílaná zpravodajskou ČT24 na okraji zájmu. Jakmile ale skončily, sledovanost diskuse krajských lídrů více než dvojnásobně stoupla.

Víme, co dělali diváci při předvolební debatě ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Železný

Nikdo asi nemohl předpokládat, že předvolební diskuse s krajskými lídry budou na ČT24 trhat divácké rekordy. Přesto lze za určité zklamání považovat skutečnost, že se během ůvodní hodiny držela sledovanost většinou pod stotisícovou hranicí. Vylepšení přišlo až v závěrečné půlhodině od 21.30 do 22 hodin, kdy už diskusi lídrů osmi stran z Karlovarského kraje sledoval dvojnásobný počet diváků.

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a. s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k. s. vyplývá, že předvolební debatu zástupců osmi stran z Karlovarského kraje sledovalo 133 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 3,47 procenta. Premiérový diskusní pořad k předčasným volbám se vysílal na ČT24 od 20 do 22 hodin.

Při reklamě na Nově diváci nakoukli do diskuse

Zpravodajská ČT24 vysílá ve všední dny od 20 hodin zpravidla interaktivní pořad Hyde park, jehož sledovanost se v poslední době až na výjimky ustálila hluboko pod hranicí sto tisíc (posledních pět vydání vidělo 55, 112, 49, 73 a 37 tisíc diváků). Také úvodní předvolební diskuse měla v hlavním vysílacím čase konkurenci v oblíbených seriálech.

ČT1 vysílala Četnické humoresky, TV Nova Gympl s (r)učením omezeným a FTV Prima Cesty domů II. První desetiminutovku politické diskuse proto sledovalo jen 94 tisíc diváků a v dalších pak 102, 96, 92, 99 a 136 tisíc. Nárůst v poslední desetiminutovce úvodní hodiny se dá vysvětlit souběžným delším reklamním blokem na TV Nova.

Vedle seriálů budou politici soupeřit i s fotbalem

Následoval znovu pokles 105, 119, ale s končícími Četnickými humoreskami (21.25 hodin) přišel vzestup na 142 tisíc. Závěrečné tři desetiminutovky vzhledem ke konci seriálu dosáhly nejvyšších hodnot: 190, 227 a 192 tisíc. Od 22 hodin už ČT24 vysílala Události, komentáře a hned úvodní desetiminutovka přinesla pokles diváků na 177 tisíc.

Česká televize odvysílá plánovaných 14 krajských debat po středeční karlovarské a dnešní liberecké v následujících třech týdnech od pondělí do čtvrtka vždy v hlavním vysílacím čase od 20 do 22 hodin. Příští týden budou předvolební diskuse čelit i velké fotbalové konkurenci – v úterý a ve středu zápasům Ligy mistrů s účastí Viktorie Plzeň a ve čtvrtek Evropské ligy, kde český fotbal zastupuje Slovan Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…