Víme, jaké to je, když nás spojenci nechají napospas nepříteli. Za konvoj bychom měli být rádi, myslí si redaktor

27.03.2015 17:19

Průjezd amerického vojenského konvoje přes území ČR je ze strany USA jasnou demonstrací ochoty dostát spojeneckým závazkům a ochránit nás před nebezpečím hrozícím z Ruska - říká redaktor týdeníku Dotyk Jan Štětka s tím, že bychom za to měli být rádi, neboť víme, jaké to je, když nás naši spojenci nechají napospas nepříteli.

Víme, jaké to je, když nás spojenci nechají napospas nepříteli. Za konvoj bychom měli být rádi, myslí si redaktor
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tank

"Schválně si představme, že by obdobný konvoj vojenské techniky a vojáků vyslali na jaře roku 1938 naši tehdejší spojenci – Francie a Velká Británie. Všichni Češi – nejspíš i komunisté – by tehdy takovou demonstraci síly a odhodlání – radostně uvítali. A kdyby to bylo v květnu, možná by Francouze i Brity zahrnuli květy šeříků,“ připomíná Štětka situaci, kdy nás naši spojenci nechali nepříteli napospas.

Redaktor internetového týdeníku uvádí, že v okamžiku, kdy Rusko vede rok po anšlusu Krymu nevyhlášenou válku s Ukrajinou a provokuje na hranicích s pobaltskými zeměmi, bychom měli být rádi, když naši američtí spojenci dávají sami od sebe vůli a připravenost hájit nedotknutelnost demokratických poměrů v České republice a v dalších postkomunistických státech Evropy. Zvláště když máme se spojenci výše uvedenou zkušenost.

Ten, kdo z amerického gesta nemá radost, by to prý měl minimálně respektovat jako projev vůle většiny společnosti k fungování Aliance. "Sympatie nebo antipatie k USA s tím nemají co dělat. A už vůbec ne žonglování s pojmem okupace,“ myslí si Štětka s tím, že z americké strany jde o jasnou demonstrační jízdu a tak bychom to prý měli brát i my. "Tvrdíme-li bůhvíproč něco jiného, zapíráme spojence. Kdo vyčítá Francii a Británii zbabělost v době Mnichova, ten dnes musí americký konvoj nejen tolerovat, ale i vítat,“ konstatuje Štětka.

Celý text k přečtení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…