Jako první se projednával návrh na změnu pravidel pro kouření v restauracích. Za skupinu předkladatelů jej představoval senátor Ivo Valenta. Podstatou bylo schválení dvou výjimek z dosavadního absolutního zákazu kouření.
Tou první bylo zavedení tzv. „kuřáren“, prostor bez obsluhy, které by byly stavebně odděleny a kde by hosté mohli kouřit. Druhou pak byla pravidla v tzv. „malých stravovacích zařízeních“, do 80 metrů čtverečních plochy pro zákazníky. V nich by se kouřit mohlo, ovšem pouze za předpokladu, že by se v nich nepodávalo jídlo.
Třetí změna se pak netýkala kouření, ale alkoholu. „Za třetí pak dochází k odstranění nesmyslné povinnosti hospodského za škody, které způsobí host pod vlivem alkoholu v okamžiku, kdy opustí restaurační zařízení,“ řekl při představování návrhu senátor Ivo Valenta.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Jakub Vosáhlo