Vize umělkyně Holubové: Havel vstal z mrtvých, už se na to nemohl dívat

01.12.2023 8:59 | Monitoring

Herečka Eva Holubová při křtu nové knihy Dalajlama a Havel na sociální síti zavzpomínala, co jí osobně přineslo přátelství těchto dvou mužů. Zároveň si posteskla, jak v české společnosti chybí nadšený duch z devadesátých let a zavzpomínala na výraznou tvář událostí roku 1989. Zdál se ji dokonce i sen, jak Havel, nespokojen se stavem české společnosti, vstal z mrtvých a začal svolávat demonstraci ve jménu lásky.

Vize umělkyně Holubové: Havel vstal z mrtvých, už se na to nemohl dívat
Foto: Repro Instagram
Popisek: Herečka Eva Holubová

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10891 lidí
Holubová neskrývala na svém instagramovém účtu nadšení pro svou účast na křtu knihy Dalajlama a Havel, česko-tibetské vztahy na pozadí výjimečného přátelství. Při této příležitosti se s fanoušky podělila o sen, v němž Havel „vstal z mrtvých, protože už se tu na to nemohl dívat“: „Václava Havla jsem znala osobně, s jeho svatostí jsem se potkala třikrát, z toho jednou ve snu. Šla jsem na náplavce a z Vltavy se vynořila ponorka, z ní vystoupil Papež František a poprosil mě, ať ho odvedu na Václavák, že tam má pod ocasem sraz s Václavem Havlem. Namítla jsem, že ten je už ale po smrti. Trval na svém, tak jsme vyrazili. A Václava Havel už tam opravdu stál,“ líčí herečka.

Prezidenta se ve snu optala: „Vašku, co tady děláš?“ a Havel jí na to odpověděl: „Nemohl jsem se už na to dívat, tak jsem vstal z mrtvých.“ „Předal mi tlampač, ať začnu svolávat občany, že ještě počkáme na dalajlámu a začne demonstrace ve jménu lásky k životu a víry v naději,“ uvedla Holubová.

„Chybí mi duch devadesátých let. Někam se ztratil. Kde je dnešní nadšení, které přinesli na Václavské náměstí dělníci z ČKD vedené Petrem Millerem,“ vzpomněla také na českého politika, který byl během sametové revoluce organizátor stávkového hnutí mezi dělníky.

Dalajláma a Tibet si její pozornost získali poté, co Havel pozval jeho svatost do České republiky. „Můj zájem vzbudil hlavně rozruchu kolem toho. O čínském režimu jsme leccos věděli a pamatuji si na hrozný masakr na náměstí Nebeského klidu 4. června 1989. Tanky střílely do studentů,“ pokračovala Holubová.

„A co vy. Zajímáte se o Tibet? Je vám blízký či sympatický jeho svatost dalajláma? Vzpomínáte někdy na Václava Havla? Pro ty, kdo ano, berte to jako inspiraci na vánoční dárek,“ uzavřela Eva Holubová.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdo může za ztrátu nálady., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAnton Antonovič , 01.12.2023 11:32:46
Politici. Politici, kteří nebyli schopni jasně a srozumitelně říct občanům, kam povedou republiku, jaké kroky budou činit, ale hlavně kam to dovede. Opakuji, jasně a srozumitelně. Nebyli schopni vysvětlit ani kuponovou privatizaci lidem, teprve Kožený se svým 10 násobkem lidem řekl, jaké jsou možnosti. Od začátku tvrdil např. Havel, že nebude žádný další vojenský pakt, že nepřátelé straší kapitalismem, nebude žádná nezaměstnanost, výprodeje státního majetku. On zavedl pojem nepolitická politika, což znamenalo příliv různých neziskovek a jejich partikulárních zájmů. Takže, jaká náalda ve společnosti. Dotazuji se poměrně dlouho lidí, co, že si vlastně představovali v roce 1989, jakou chtěli změnu. Absolutní většina řekla, že měli představu jakési obrody roku 1968. Neboli socialistické zřízení s prvky demokracie, práva svobodně cestovat, svobodné kultury atd. A dnešní výsledek. Fialova parta lidem vnukla myšlenku, že Babiš a spol. jsou absolutně nekompetentní trubci, že oni znají a mají recept na neduhy, vědí, co a jak, vědí, kde tlačí bota a od prvního momentu zasednou za stoly, vytáhnou mustry a pojedou. Oni mají již vše zpracované, mají podklady, mají koncepce, metodiky, odborníky, kteří již čekají, aby nastoupily na místa a hned, hned se vše spustí. A ona tomu tak není. Na místo toho se řeší hlouposti, zbytečnosti. dětinsky se staví k problémům a partnerům, se kterými nemusím souznit, ale musím je respektovat, jako politiky zvolené tím či oním národem. Kdo za to může, Evičko

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…