Vláda bude jednat o kandidatuře Jourové a investici Hyundai Mobis

24.07.2014 6:15

Vláda dnes bude jednat o kandidatuře ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové (ANO) na eurokomisařku. Kabinet má také schválit návrh investiční smlouvy s korejskou společností Hyundai Mobis. Na mimořádném večerním jednání vlády jsou pouze tyto dva body.

Vláda bude jednat o kandidatuře Jourové a investici Hyundai Mobis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka s ministryní pro místní rozvoj Věrou Jourovou

Kandidaturu Jourové ve středu podpořil sněmovní výbor pro evropské záležitosti. Své hlasy jí dali poslanci koaličních stran, opozice se hlasování zdržela. Jourová již dříve uvedla, že by preferovala řízení agendy regionálního rozvoje. I přes skutečnost, že si toto portfolio chce nadále podržet Rakousko, věří, že Česko má šanci tento vlivný resort získat.

Vláda má také schválit návrh investiční smlouvy s korejskou společností Hyundai Mobis. Ta chce v průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku v novém závodu vytvořit zhruba 900 pracovních míst. Dohoda s investorem by měla být podepsána do konce července.

Společnost chce v Mošnově postavit závod na výrobu světlometů. Ostravští zastupitelé již na konci června schválili návrh na uzavření investiční smlouvy a záměr prodeje přibližně 18 hektarů půdy v mošnovské průmyslové zóně, kde má strategický investor působit. Stavět by se mělo začít v létě 2015.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…